FORMULA 1

Δείτε: Ένα drone αντάξιο της RB20! (+video)

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε: Ένα drone αντάξιο της RB20! (+video)

FORMULA 1

Δείτε: Ένα drone αντάξιο της RB20! (+video)

FORMULA 1

Η τεχνολογία των drones εξελίσσεται ταχύτατα. Υπάρχει, όμως, κάποιο το οποίο να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός μονοθέσιου F1;

Advertisement
Advertisement

Η απάντηση είναι πώς υπάρχει! Πρόκειται για το FPV drone της εταιρίας Dutch Drone Gods το οποίο μπορεί να πιάσει τα 300 χλμ/ώρα μέσα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα!

Το συγκεκριμένο drone αναπτύχθηκε από τους DDG σε συνεργασία με την Red Bull Advance Technologies, παρακλάδι της Red Bull Racing F1 Team. Χρειάστηκε πάνω από ένα έτος ώστε οι δύο αυτοί οργανισμοί να δημιουργήσουν ένα drone το οποίο επιταχύνει από στάση στα 300 χλμ/ώρα, ταχύτερα από ένα μονοθέσιο F1!

Δεν το πιστεύετε; Αρκεί να δείτε το παραπάνω video στο οποίο το drone βάζει κάτω την RB19 με τον Ντέιβιντ Κούλθαρντ πίσω από το τιμόνι. Φυσικά το δυνατό σημείο ενός μονοθέσιου F1 δεν είναι η επιτάχυνση από στάση αλλά οι εξωπραγματικές τιμές επιτάχυνσης και επιβράδυνσης που επιτυγχάνει.

Advertisement
Advertisement

Έτσι στο δεύτερο τεστ το drone έπρεπε να ακολουθήσει για έναν ολόκληρο γύρο την RB20 του Μαξ Φερστάπεν στο Σίλβερστοουν. Και τα κατάφερε περίφημα χαρίζοντάς μας το πρώτο μονόπλανο γύρου F1 στην ιστορία!

Φυσικά η μπαταρία του drone -λόγω των υψηλών καταπονήσεων- διαρκεί μόλις 3 λεπτά. Ωστόσο στο, όχι και τόσο μακρινό, μέλλον και αυτό το μειονέκτημα μπορεί να εξαλειφθεί.