Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αποκαλυπτήρια για τη νέα Honda Hornet (+video)

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκαλυπτήρια για τη νέα Honda Hornet (+video)

NEWSMOTO

Αποκαλυπτήρια για τη νέα Honda Hornet (+video)

NEWSMOTO

Στη Γερμανία παρουσιάστηκε επίσημα η νέα naked μοτοσικλέτα της Honda που τόσο περιμέναμε.

Advertisement
Advertisement

Την Έκθεση Intermot στην Κολωνία επέλεξε η Honda να παρουσιάσει για πρώτη φορά την καινούρια Hornet. Σχεδόν 11 μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση της Honda ότι ξεκινάει να δουλεύει πάνω στην επιστροφή της θρυλικής μοτοσικλέτας, το νέο μοντέλο επιτέλους είναι έτοιμο με πλήρη ονομασία CB750 Hornet.

Σχεδιαστικά η μοτοσικλέτα ακολουθεί μια έντονη επιθετική δομή με το εμπρός φωτιστικό σώμα LED να είναι αιχμηρό θυμίζοντας την προηγούμενη γενιά των Hornet. Το πίσω μέρος είναι πολύ κοντά στον σχεδιασμό το CBR650R, ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι χρωματισμοί με ποικιλία συνδυασμών σε πλαίσιο και φέρινγκ. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην κατεύθυνση του αέρα προς το φιλτροκούτι με την Honda να έχει σχεδιάσει τα πλαϊνά πλαστικά καπάκια του ψυγείου με την τεχνική Vortex Flow Ducts.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας του νέου Honda Hornet είναι ένας καινούριο δικύλινδρος σε σειρά 755 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 90,5 ίππους και 75 Nm ροπής. Ο στρόφαλος έχει 270 μοίρες γωνία για να δίνει την αίσθηση δικύλινδρου V2, ενώ το σύστημα βαλβίδων Unicam προέρχεται από την αγωνιστική CRF450 και η ειδική επίστρωση των κυλίνδρων προέρχεται από το κορυφαίο CBR1000RR. Το σύνολο συνοδεύεται από τέσσερις επιλογές οδήγησης (Rain, Standard, Sport και User) με την τελευταία να επιτρέπει πλήρη παραμετροποίηση των συστημάτων της μοτοσικλέτας.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο τύπου διαμάντι το οποίο είναι πολύ ελαφρύ και συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλ. της Showa τεχνολογίας Big Piston εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση προφόρτισης και σύνδεση Pro-Link. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών και τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους εμπρός και έναν δίσκο πίσω με ακτινικές δαγκάνες της Nissin με ABS. Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 15,2 λίτρα και η Honda υπόσχεται αυτονομία 340 χιλιομέτρων χάρη στη χαμηλή κατανάλωση του κινητήρα.

Advertisement

Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 190 κιλά, ενώ η Honda έχει εξοπλίσει το Hornet με οθόνη TFT 5 ιντσών, σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone, σύστημα φωνητικών εντολών και φλας τα οποία απενεργοποιούνται αυτόματα. Στον προαιρετικό εξοπλισμό της μοτοσικλέτας υπάρχει και σύστημα quickshifter!

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης του Honda CB750 Hornet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρία χαρακτηριστικά που έχουν φέρει τη Honda CB500X στην κορυφή (+video)
H «Μαϊμού» της Honda επιστρέφει στις ρίζες της
Σε δύο εκδόσεις η Honda Gold Wing του 2023

Advertisement