Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ροβάνπερα: Ποιος θα τον σταματήσει; (+video)

Ελλάδα 18:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ροβάνπερα: Ποιος θα τον σταματήσει; (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ροβάνπερα: Ποιος θα τον σταματήσει; (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Αναμφίβολα ζούμε στην εποχή Κάλε Ροβάνπερα του WRC. Ο Φιλανδός κατέκτησε την Κυριακή το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα της καριέρας. Και κανείς δεν δείχνει ικανός να τον σταματήσει.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο φετινός τίτλος του Κάλε να ήρθε λίγο πιο δύσκολα από ότι ο περσινός. Ωστόσο και πάλι δεν υπήρξαν καν σκέψεις για πιθανό… showdown στην Ιαπωνία.

Ο Κάλε είχε εδώ και αρκετούς μήνες υπό έλεγχο την κατάσταση. Ιδιαίτερα μετά την επικράτηση του στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 όλα έδειχναν ότι πολύ δύσκολα ο Φιλανδός θα έχανε τον τίτλο. Εξάλλου ο μόνος πραγματικός αντίπαλός του ήταν ο ομόσταβλος του, Έλφιν Έβανς. Ένας, αναμφίβολα ταχύτατος, οδηγός που δεν έχει δείξει, όμως, ικανός να τα βάλει με τον Κάλε.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα η Toyota ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα και φέτος. Οι υπόλοιπες είχαν κάποιες εκλάμψεις αλλά όχι συνεχόμενους καλούς αγώνες. Και αυτό ακριβώς είναι και το πιο ανησυχητικό για τους αντιπάλους του Κάλε. Ο καλύτερος οδηγός του κόσμου οδηγεί το καλύτερο αυτοκίνητο του πρωταθλήματος. Όπως συμβαίνει, δηλαδή, στην F1 με τον Μαξ Φερστάπεν και την Red Bull.

Έτσι κι αλλιώς οι πορείες των δύο οδηγών έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Τόσο ο Ροβάνπερα όσο και ο Φερστάπεν θεωρήθηκαν παιδιά-θαύματα του motrosport. Όχι άδικα. Έχοντας και οι δύο πατεράδες οι οποίοι είχαν καριέρες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μυήθηκαν με τον σωστό τρόπο σε αυτόν.

Advertisement

Φυσικά, δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε και τα… γονίδια! Και στην περίπτωση του Κάλε πιστεύουμε πώς ότι επάγγελμα και να έκανε ο πατέρας του, εκείνος θα έβρισκε τον τρόπο για να οδηγήσει στα WRC. Κατά πάσα πιθανότητα με την ίδια επιτυχία που απολαμβάνει και τώρα.

Οι Γάλλοι θρύλοι

Οπότε προκύπτει το εξής εύλογο ερώτημα: Μπορεί ο Κάλε να σπάσει τα ρεκόρ των δύο θρυλικών Σεμπαστιέν του WRC; Μπορεί να είναι νωρίς ακόμη και ο Ροβάνπερα να έχει μόλις δύο τίτλους έναντι των οκτώ του Οζιέ και των εννέα του Λεμπ. Ωστόσο, δεν θα έπρεπε να αποκλείσουμε μία τέτοια περίπτωση.

Advertisement

Η συνύπαρξη του Ροβάνπερα με την Toyota, μάλιστα, θυμίζει αρκετά εκείνη του Λεμπ με την Σιτροέν. Οδηγός και ομάδα επικοινωνούν με… κλειστά μάτια λειτουργώντας και οι δύο στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις συνεργασιών στις οποίες το συνολικό αποτέλεσμα είναι ανώτερο από το άθροισμα της αξίας των επιμέρους στοιχείων.

Advertisement

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι ο Κάλε θα συνεχίσει να κατακτά νίκες και πρωταθλήματα, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον απολαμβάνουμε σε κάθε Ράλλυ καθώς γινόμαστε μάρτυρες της δημιουργίας νέων σελίδων ιστορίας στο WRC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Προβάδισμα Νεβίλ
WRC: Πρόγραμμα με Ακρόπολις σταθερά τον Σεπτέμβριο
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Ο Ροβανπέρα πρωταθλητής ξανά! (+video)