Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ροβάνπερα: Δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του το 2024!

Ελλάδα 0:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ροβάνπερα: Δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του το 2024!

ΑΓΩΝΕΣ

Ροβάνπερα: Δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του το 2024!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί ο Φιλανδός να έχει μόλις τελειώσει μία άκρως επιτυχημένη σεζόν με τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του. Ωστόσο θα οδηγήσει μόνο σε επιλεγμένους αγώνες το 2024.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από τον εντός θρίαμβό της στην Ιαπωνία, η Toyota ανακοίνωσε τις ανανεώσεις των συμβολαίων της με τους Ροβάνπερα, Έβανς, Οζιέ και Κατσούτα.

Όμως υπήρχε και μία έκπληξη. Ο Κάλε Ροβάνπερα θα τρέξει μόνο σε επιλεγμένα Ράλλυ κατά την επόμενη σεζόν.Η απόφαση του 23χρονου Κάλε προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς φίλους του WRC. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι επιτακτική η ανάγκη να γεμίσει τις μπαταρίες του ενόψει του 2025.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη αυτή -και με δεδομένη την παρόμοια προσέγγιση του Οζιέ- καθιστά τον Έβανς ως τον de facto νούμερο ένα οδηγό της Toyota του χρόνου! Ο Ουαλλός ήρθε δεύτερος στην φετινή του μονομαχία με τον Ροβάνπερα η οποία κράτησε μέχρι τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν.

«Είμαι ενθουσιασμένος για την νέα μου συμφωνία με την Toyota» δήλωσε ο Ροβάνπερα. «Του χρόνου θα οδηγήσω μόνο σε ορισμένα Ράλλυ. Ο λόγος είναι το ότι οδηγώ αγωνιστικά για 15 χρόνια. Και οι τελευταίες σεζόν παρά το ότι υπήρξαν καταπληκτικές ήταν και πολύ απαιτητικές παράλληλα. Σωματικά αλλά και πνευματικά» σημείωσε ο Φιλανδός.

Advertisement

«Νομίζω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να φορτίσω τις μπαταρίες μου και να επανέλθω το 2025 για να παλέψω για το πρωτάθλημα» κατέληξε ο δις πρωταθλητής του WRC.

Να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν μόλις η 4η σεζόν του Ροβάνπερα στην κορυφαία κατηγορία του WRC. Ο επικεφαλής της Toyota, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα αποδέχτηκε την απόφαση του Κάλε. Δήλωσε δε χαρούμενος που θα έχει δύο πολλαπλούς πρωταθλητές (Οζιέ και Ροβάνπερα) στην υπηρεσία της Toyota για το πρωτάθλημα κατασκευαστών του 2024.

Advertisement

Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή αφήνει ανοιχτό το πεδίο στον Έβανς για τον τίτλο του 2024. Ή μήπως η Hyundai θα έχει να πει κάτι επί του θέματος του χρόνου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ροβάνπερα: Ποιος θα τον σταματήσει; (+video)
Ράλλυ Ιαπωνίας: Μεγάλο προβάδισμα Έβανς (+video)
Ράλλυ Ιαπωνίας: Ο Έβανς κλείνει με νίκη τη σεζόν (+video)

Advertisement