Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Ο Ροβανπέρα πρωταθλητής ξανά! (+video)

Ελλάδα 22:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Ο Ροβανπέρα πρωταθλητής ξανά! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Ο Ροβανπέρα πρωταθλητής ξανά! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Τιερί Νεβίλ κέρδισε το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης. Ωστόσο η ημέρα ανήκει στον Κάλε Ροβανπέρα ο οποίος στέφθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά πρωταθλητής!

Advertisement
Advertisement

Ο Φιλανδός της Toyota οδήγησε πολύ συντηρητικά καθώς του αρκούσε απλώς ένας τερματισμός για να τελειώσει την υπόθεση τίτλος στους δρόμους της Γερμανίας.

Ακόμη και να εγκατέλειπε, όμως, ο Κάλε δεν υπήρχε πιθανότητα το πρωτάθλημα να πάει στον τελευταίο αγώνα. Βλέπετε, ο Έβανς έπειτα από την χθεσινή του εγκατάλειψη ξεκίνησε την τελευταία ημέρα του αγώνα από την 34η θέση. Ο Ουαλλός προσπάθησε πολύ ώστε να ανέβει στην κατάταξη. Ωστόσο πριν από την Power Stage είχε κερδίσει μόλις τρεις θέσεις.

Advertisement
Advertisement

«Δεν μπορούσαμε να μην προσπαθήσουμε» δήλωσε ο Έβανς μετά την Power Stage. «Ο Κάλε είχε πολύ δυνατό ρυθμό ήδη από την Παρασκευή και εμείς δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε. Εξακολουθήσαμε να πιέζουμε, φυσικά, αλλά δεν μας βγήκε. Συμβαίνουν αυτά κάποιες φορές. Πρέπει, όμως, να συγχαρούμε τα παιδιά (σ.σ. εννοεί τους Ροβανπέρα/Χάλτουνεν) που έκαναν καταπληκτική δουλειά φέτος. Εμείς θα προσπαθήσουμε ξανά του χρόνου» σημείωσε ο Ουαλλός.

Advertisement

Η κατάκτηση της Power Stage ήταν μικρή παρηγοριά για τον Έβανς. Ο ομόσταβλός του έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο δεν πίεσε ούτε στο τέλος του αγώνα. Εξάλλου εκείνο που μετρούσε για εκείνον ήταν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα της καριέρας του. Μπορεί ο Κάλε να μην κυριάρχησε ακριβώς όπως πέρσι. Ωστόσο σε όλες τις κρίσιμες στιγμές απέδειξε ότι είχε το κάτι παραπάνω έναντι των υπολοίπων.

Advertisement

«Αισθάνομαι πραγματικά καλά. Για εμένα αυτή η χρονιά ήταν πιο σημαντική από την περσινή» δήλωσε ο πρωταθλητής του 2023. «Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ πιο έντονος αλλά τα καταφέραμε καλά. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ μου πάει, φυσικά, στον Γιόνε (σ.σ. Χάλτουνεν) ο οποίος είναι ο καλύτερος συνοδηγός του κόσμου. Θα απολαύσω αυτό το πρωτάθλημα περισσότερο από το πρώτο!» συμπλήρωσε ο Ροβανπέρα.

Νικητής ο Νεβίλ

Δεν θα ήταν σωστό, φυσικά, να μην αφιερώναμε και μερικές γραμμές στον νικητή του Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, Τιερί Νεβίλ. Μπορεί η μάχη του τίτλου να συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ωστόσο και η δεύτερη φετινή νίκη του Βέλγου είναι αξιοσημείωτη.

Advertisement

«Αρχικά να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που έφτασα στον τερματισμό. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες εκεί έξω» σημείωσε ο οδηγός της Hyundai. «Πιστεύω ότι συνολικά κάναμε πολύ καλή δουλειά ως ομάδα. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για αυτό» υπογράμμισε.

Ο Βέλγος κέρδισε τέσσερις ειδικές στον αγώνα. Κυρίως, όμως, απέφυγε τα λάθη και σε συνδυασμό με τις αστοχίες και της ατυχίες των αντιπάλων του, αυτό ήταν ικανό να του δώσει τη νίκη. Στην τρίτη θέση, πίσω από τον Ροβανπέρα, τερμάτισε ο Τάνακ.

Οι Οζιέ, Κατσούτα και Σούνινεν συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα των WRC1. Στην κατηγορία WRC-2 νικητές αναδείχθηκαν οι Σιαμίν/Ροσέ με Skoda Fabia RS. Ο Μίκελσεν/Έρικσεν εξασφάλισαν το πρωτάθλημα στην κατηγορία.

Η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2023 πέφτει στις 19 Νοεμβρίου με το Ράλλυ Ιαπωνίας. Εκεί η Toyota και ο Ροβανπέρα θα γιορτάσουν εντός έδρας και την κατάκτηση των φετινών τίτλων.


Η τελική κατάταξη του Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Προβάδισμα Νεβίλ
WRC: Πρόγραμμα με Ακρόπολις σταθερά τον Σεπτέμβριο
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Ένα βήμα πριν τον τίτλο ο Ροβανπέρα (+video)