Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ιαπωνίας: Ο Έβανς κλείνει με νίκη τη σεζόν (+video)

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Ιαπωνίας: Ο Έβανς κλείνει με νίκη τη σεζόν (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ιαπωνίας: Ο Έβανς κλείνει με νίκη τη σεζόν (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Έλφιν Έβανς ηγήθηκε του 1-2-3 της Toyota χαρίζοντας στην ιαπωνική ομάδα την πρώτη της εντός έδρας νίκη. Τέταρτος ο Λάπι και πέμπτος ο Κατσούτα.

Advertisement
Advertisement

Ο Ιάπωνας έχασε για 20 δευτερόλεπτα την ευκαιρία να φέρει το τέταρτο Yaris στην 4η θέση ώστε η κυριαρχία της ομάδας του να γίνει ολοκληρωτική.

Ωστόσο ακόμη κι έτσι οι Ιάπωνες γιόρτασαν δεόντως τον εντός έδρας θρίαμβο. Έτσι κλείνει για εκείνους με τον καλύτερο τρόπο μία άκρως επιτυχημένη σεζόν. Οι Οζιέ και Ροβάνπερα δεν μπόρεσαν να καλύψουν την μεγάλη διαφορά που είχε χτίσει ο Έβανς κατά τις τρεις πρώτες ημέρες του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Οι Τάνακ, Μίκελσεν, Γκριάζιν, Καγιετάνοβιτς και Αράι συμπλήρωσαν την βαθμολογούμενη δεκάδα. Ο Πολωνός Καγιετάνοβιτς αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία WRC2 Challenger.

«Δεν ήταν καθόλου εύκολα εκεί έξω με τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν όλη την εβδομάδα» δήλωσε ο για 8η φορά νικητής σε Ράλλυ, Έβανς. «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα. Το 1-2-3 που πετύχαμε είναι ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα» συμπλήρωσε.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κατσούτα έκανε έναν φανταστικό αγώνα. Ο Ιάπωνας κέρδισε τις 9 από τις 21 ειδικές του Ράλλυ της πατρίδας του. Ο Κατσούτα είχε ρυθμό, συνολικά, εφάμιλλο ή και ανώτερο του Έβανς. Ωστόσο η ατυχία της Παρασκευής τον ανάγκασε να χάσει τρία λεπτά έναντι του ομοστάβλου του.

Ήταν, όμως, αρκετά γρήγορος ώστε να υποσκελίσει στο τέλος τον Τάνακ για την πέμπτη θέση. Ο Εσθονός ολοκλήρωσε, μάλλον άχρωμα, την σύντομη επιστροφή του στην M-Sport Ford. Θα ευελπιστεί σε μία σημαντική άνοδο της Hyuindai το 2024 ώστε να παλέψει για το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του.


Η τελική κατάταξη του Ράλλυ Ιαπωνίας

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ροβάνπερα: Ποιος θα τον σταματήσει; (+video)
Ράλλυ Ιαπωνίας: Μεγάλο προβάδισμα Έβανς (+video)
Ράλλυ Ιαπωνίας: Κυρίαρχος Έβανς (+video)