Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμοπόλεμο το Audi RS Q e-tron για το Ράλλυ Ντακάρ

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμοπόλεμο το Audi RS Q e-tron για το Ράλλυ Ντακάρ

ΝΕΑ

Ετοιμοπόλεμο το Audi RS Q e-tron για το Ράλλυ Ντακάρ

ΝΕΑ

Η Audi Sport ολοκλήρωσε τις τελικές δοκιμές του Audi RS Q e-tron στη νότια Γαλλία με τη συμμετοχή και των τριών πληρωμάτων.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία μεγάλη δοκιμασία πριν από το Ράλλυ Ντακάρ 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η ομάδα της Audi Sport υπέβαλε το Audi RS Q e-tron στην τελική του δοκιμή στη Νότια Γαλλία.

Τα τρία πληρώματα της Audi, Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger και Carlos Sainz/Lucas Cruz, πραγματοποίησαν τις τελικές ρυθμίσεις.

Η προτεραιότητα των μηχανικών πριν από την τρίτη συμμετοχή της Audi στο Ράλλυ Ντακάρ ήταν η περαιτέρω ενίσχυση της αντοχής όλων των εξαρτημάτων.

Advertisement
Advertisement

Τα τρία πληρώματα, κατά τη διάρκεια της πενθήμερης δοκιμής που φιλοξενήθηκε στο Château de Lastours, διένυσαν μια συνολική απόσταση που ξεπέρασε τα 900 χιλιόμετρα.

Ο επικεφαλής της Audi Motorsport, Rolf Michl δήλωσε: «Έχουμε προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά το Ράλλυ Ντακάρ παραμένει η πιο φιλόδοξη και με διαφορά η πιο δύσκολη αποστολή στο πρόγραμμά μας και το προσεγγίζουμε με μεγάλο σεβασμό. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα, καθώς και στους οδηγούς και συνοδηγούς μας για τη δουλειά που έχουν κάνει μέχρι σήμερα για αυτή την πολύ απαιτητική πρόκληση».

Advertisement

Το Audi RS Q e-tron χαρακτηρίζεται από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του με μπαταρία υψηλής τάσης και μετατροπέα ενέργειας.

Advertisement

Το σύστημα της μπαταρίας και τα άλλα εξαρτήματα του εξαιρετικά αποδοτικού concept έπρεπε να περάσουν τις τελικές δοκιμές αντοχής στην περιοχή μεταξύ Narbonne και Perpignan, στις γαλλικές ακτές της Μεσογείου.

Ταυτόχρονα, οι οδηγοί είχαν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά το στήσιμο και τις ρυθμίσεις του RS Q e-tron για το Ράλλυ Ντακάρ, που είχαν εξελίξει σε διαφορετικά εδάφη κατά τη διάρκεια της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
40 χρόνια Audi Sport GmbH
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Οι νικητές της μεγάλης περιπέτειας (+video)
Audi: Επανεξετάζει την είσοδό της στην F1;

Advertisement