Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Εγκατέλειψε ο Αλ-Ατίγια!

Ελλάδα 10:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Εγκατέλειψε ο Αλ-Ατίγια!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ντακάρ 2024: Εγκατέλειψε ο Αλ-Ατίγια!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Νάσερ Αλ-Ατίγια δεν θα συνεχίσει το φετινό Ράλλυ Ντακάρ έπειτα από ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετώπισε στην 9η ειδική του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Ο βραχίονας της πίσω αριστερά ανάρτησης στο αγωνιστικό του Καταριανού οδηγού κατέρρευσε έπειτα από μόλις λίγα χιλιόμετρα μέσα στην ειδική.

Και όπως φάνηκε ο πέντε φορές νικητής του αγώνα αποφάσισε ότι δεν θα είχε νόημα να συνεχίσει τον αγώνα. Οι ελπίδες του Αλ-Ατίγια για την έκτη του νίκη είχαν ήδη δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα κατά την 6η ειδική. Τότε, έπειτα από μία απότομη προσγείωση, το Hunter είχε παρουσιάσει σοβαρή βλάβη σε έναν τροχό του. Το αποτέλεσμα ήταν ο Αλ-Ατίγια να χάσει σχεδόν 3 ώρες από τους πρωτοπόρους λίγο πριν την ημέρα ανάπαυλας.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Prodrive συνέχισε τον αγώνα του την Κυριακή. Ωστόσο το τελευταίο πρόβλημα που παρουσίασε το Hunter ήταν η χαριστική βολή στην συμμετοχή του Καταριανού.

«Δεν θέλω να ξαναμπώ σε αυτό το αυτοκίνητο» δήλωνε απογοητευμένος μετά την απόφασή του να σταματήσει. «Φέτος έμαθα κάτι στο Ντακάρ. Και δεν θα αφήσω να μου ξανασυμβεί» συμπλήρωσε. Ο Αλ-Ατίγια δεν αποσαφήνισε το τι ήταν αυτό που έμαθε ή ποιους κατηγορεί -ενδεχομένως- για την άδοξη κατάληξη της φετινής του συμμετοχής.

Advertisement

Εν τω μεταξύ μεγάλη είναι η μάχη που εκτυλίσσεται για την πρωτοπορία του Ράλλυ Ντακάρ. Ο Σεμπαστιέν Λεμπ έχει κλείσει την διαφορά από τον πρωτοπόρο Σάινθ σε μόλις 13 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα. Ο Γάλλος τα δίνει όλα προσπαθώντας να κάνει την μεγάλη ανατροπή.

Advertisement

Στις μοτοσικλέτες ο Μπράμπεκ εξακολουθεί να προηγείται. Η διαφορά του από τον δεύτερο Μπραντς είναι στα 10 λεπτά. Ένα λεπτό ακόμη πιο πίσω είναι ο Φαν Μπέβερεν. Η αγωνία κορυφώνεται καθώς απομένουν μόλις 2 ειδικές μέχρι τον τερματισμό της Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Dacia στο Dakar του 2025 με τον Λεμπ!
Ράλλυ Ντακάρ 2024: Η ιστορία μέχρι στιγμής (+video)
Ράλλυ Ντακάρ 2024: Νεκρός ο Κάρλες Φαλκόν (+video)