
Οι Mattias Ekstrom και Team Audi Sport ολοκλήρωσαν στην κορυφή τον πρόλογο της 45ης έκδοσης του Ράλλυ Ντακάρ. Στις θέσεις 2-3 οι Loeb και Peterhansel.
Ο φημισμένος αγώνας διεξάγεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Σαουδική Αραβία. Το πρώτο μικρό σκέλος συνολικής απόστασης 13 χιλιομέτρων έλαβε χώρα στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. Ο Σουηδός Ekstrom σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με το πολύ ανταγωνιστικό Audi RS Q e-tron E2.
Ήταν ένα ιδανικό ξεκίνημα για την Team Audi Sport η οποία είδε τον θρύλο του Ντακάρ, Stephane Peterhansel να σημειώνει τον τρίτο καλύτερο χρόνο πίσω από τον Sebastien Loeb. Ο Γάλλος ήταν μόλις ένα δευτερόλεπτο αργότερος του Ekstrom. Για την Audi αγωνίζεται και ο Carlos Sainz Sr, ο οποίος σημείωσε τον έκτο καλύτερο χρόνο της ημέρας.
Στις μηχανές οι Αυστραλοί Toby Price και Daniel Sanders ολοκλήρωσαν την ημέρα στις δύο πρώτες θέσεις. Στα Quad προηγείται ο Alexandre Giroud, ενώ στα φορτηγά οι Τσέχοι Macik-Tomasek-Svanda. Τέλος, στις κατηγορίες T3 και Τ4 πρώτοι είναι οι Gutierez-Moreno και Baciuska-Vidal αντίστοιχα.
Η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης
Θέση | N° | Πλήρωμα | Ομάδα | Χρόνος | |
---|---|---|---|---|---|
1 | 211 |
MATTIAS EKSTROM
|
TEAM AUDI SPORT | 00H 08′ 00” | |
2 | 201 |
SEBASTIEN LOEB
FABIAN LURQUIN
|
BAHRAIN RAID XTREME | 00H 08′ 01” | |
3 | 204 |
STÉPHANE PETERHANSEL
|
TEAM AUDI SPORT | 00H 08′ 11” | |
4 | 200 |
NASSER AL-ATTIYAH
|
TOYOTA GAZOO RACING | 00H 08′ 12” | |
5 | 206 |
GUERLAIN CHICHERIT
|
GCK MOTORSPORT | 00H 08′ 13” | |
6 | 207 |
CARLOS SAINZ
LUCAS CRUZ
|
TEAM AUDI SPORT | 00H 08′ 14” | |
7 | 202 |
YAZEED AL RAJHI
|
OVERDRIVE RACING | 00H 08′ 16” | |
8 | 203 |
JAKUB PRZYGONSKI
ARMAND MONLEON
|
X-RAID MINI JCW TEAM | 00H 08′ 16” | |
9 | 208 |
ORLANDO TERRANOVA
|
BAHRAIN RAID XTREME | 00H 08′ 20” | |
10 | 217 |
HENK LATEGAN
|
TOYOTA GAZOO RACING | 00H 08′ 21” |
Το Ράλλυ Ντακάρ συνεχίζεται αύριο με 367 χιλιόμετρα διαδρομής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
NASCAR: Απίστευτη κίνηση videogame στον τελευταίο γύρο! (+video)
WRC: Το πρόγραμμα του 2023
Barrichello: Πρωταθλητής για δεύτερη φορά στα Stock Cars! (+video)
Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto
Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ