Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Το πρόγραμμα του 2023

Ελλάδα 22:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Το πρόγραμμα του 2023

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Το πρόγραμμα του 2023

ΑΓΩΝΕΣ

Το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2023 ανακοινώθηκε και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Επιστροφή σε Χιλή και Μεξικό καθώς και μία μεγάλη καινοτομία.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, τον πρώτο αγώνα στην ιστορία του θεσμού που θα απλώνεται σε τρεις χώρες αντί μίας. Συγκεκριμένα, το Ράλλυ αυτό θα διεξαχθεί μεταξύ 26 και 29 Οκτωβρίου σε Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία.

Επιπλέον, τα Ράλλυ Χιλής και Μεξικού επιστρέφουν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα μετά την πανδημία του covid-19. Σε ότι αφορά το “δικό μας” Ράλλυ Ακρόπολις, θα διεξαχθεί μεταξύ 7 και 10 Σεπτεμβρίου. Το πρωτάθλημα θα έχει συνολικά 13 αγώνες, όσους είχε και το 2022. Θα ξεκινήσει, παραδοσιακά, τον Ιανουάριο με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο και θα τελειώσει τον Νοέμβριο στην Ιαπωνία.

Advertisement
Advertisement

Οι προσθήκες των Ράλλυ Μεξικού, Χιλής και Κεντρικής Ευρώπης έθεσαν εκτός προγράμματος τους αγώνες σε Βέλγιο, Νέα Ζηλανδία και Ισπανία. Πιο… φορτωμένος μήνας για τις ομάδες και τους οδηγούς θα είναι ο Ιούνιος με τα Ράλλυ Σραδηνίας και Σαφάρι να διεξάγονται τότε.

Ο διευθυντής προώθησης του WRC, Simon Larkin δήλωσε ικανοποιημένος με το νέο πρόγραμμα. “Θέλαμε να επιστρέψουμε στους αγώνες που είχαμε πριν από τον covid. Και να έχουμε μία καλή αναλογία αγώνων εντός και εκτός Ευρώπης. Νομίζω ότι το πετύχαμε αυτό”.

Advertisement

Το πλήρες πρόγραμμα του πρωταθλήματος έχει ως εξής:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kalle Rovanpera: Το παιδί θαύμα! (+video)
Tanak: Φεύγει από την Hyundai στο τέλος της σεζόν!
WRC 2022: Ανασκόπηση (+video)