Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Barrichello: Πρωταθλητής για δεύτερη φορά στα Stock Cars! (+video)

Ελλάδα 22:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Barrichello: Πρωταθλητής για δεύτερη φορά στα Stock Cars! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Barrichello: Πρωταθλητής για δεύτερη φορά στα Stock Cars! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Rubens Barrichello εξασφάλισε τον δεύτερο τίτλο του στην κατηγορία Stock Car Pro της Βραζιλίας έπειτα από τον επεισοδιακό τελευταίο αγώνα του Interlagos.

Advertisement
Advertisement

Πριν το φινάλε της σεζόν ο Barrichello βρισκόταν στην τρίτη θέση, 20 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Gabriel Casagrande. Στο πρώτο σκέλος του αγώνα νικητής είχε αναδειχθεί ο Baptista με τους Serra και Barrichello να συμπληρώνουν το podium.

Στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους -όπου εφαρμόζεται μερικώς αντεστραμμένη σειρά εκκίνησης- οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας βρέθηκαν να ξεκινούν δίπλα-δίπλα. Όμως, η διαδικασία δεν κύλησε ομαλά. Οι Barrichello, Serra και Casagrande ακούμπησαν μεταξύ τους στην είσοδο των Senna Esses, με το τελευταίο να βγαίνει εκτός πίστας.

Advertisement
Advertisement

Κατά την επιστροφή του, ο Casagrande ακούμπησε τον Serra οδηγώντας τον σε εγκατάλειψη. Ζημιά υπέστη και το αυτοκίνητο του Barrichello. Ο Rubens, όμως, κατάφερε να συνεχίσει. Οι αγωνοδίκες έκριναν τον Casagrande υπαίτιο για τις επαφές του πρώτου γύρου και τον απέκλεισαν.

Έτσι, ο Barrichello κατάφερε να εξασφαλίσει τον δεύτερο τίτλο του στην κατηγορία έπειτα από το 2014. «Είμαι τόσο χαρούμενος» δήλωνε ο εμφανώς συγκινημένος Barrichello μετά τον αγώνα. «Σπάσαμε επιτέλους την κακοδαιμονία του Interlagos και θέλω να ευχαριστήσω όσους με υποστήριξαν. Δεν είχα καταλάβει ότι είχα τόσους οπαδούς» συμπλήρωσε.

Advertisement

Η κατηγορία Stock Car Pro είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Βραζιλία. Διεξάγεται από το 1979 και στη σημερινή μορφή της περιλαμβάνει 13 διπλούς αγώνες σε 6 βραζιλιάνικες πίστες. Αρκετοί πρώην οδηγοί της F1 συμμετέχουν σε αυτό. Φέτος, πλην του Barrichello, οδήγησαν στην κατηγορία οι Zonta, Piquet Jr καθώς και ο Felipe Massa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
NASCAR: Απίστευτη κίνηση videogame στον τελευταίο γύρο! (+video)
WRC: Το πρόγραμμα του 2023
Ράλλυ Ακρόπολις – LIVE: Απολογισμός για το 2022 (+video)

Advertisement