Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Συμφωνία κορυφής μεταξύ Polaris και Sebastien Loeb

Ελλάδα 7:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συμφωνία κορυφής μεταξύ Polaris και Sebastien Loeb

NEWSMOTO

Συμφωνία κορυφής μεταξύ Polaris και Sebastien Loeb

NEWSMOTO

Η Sebastien Loeb Racing θα αγωνιστεί στο Rally Dakar του 2023 με τις SSV της Polaris.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία δέκα χρόνια ο θρύλος του WRC, Sebastien Loeb έχει δημιουργήσει μαζί με τον Dominique Heintz μια αγωνιστική ομάδα η οποία παίρνει μέρος σε αγώνες Rally και Rally Raid. Για το 2023 η ομάδα αποφάσισε να ασχοληθεί με μια ανερχόμενη κατηγορία στους αγώνες Raid που είναι η SSV με τετράτροχα οχήματα Utility τα οποία κερδίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου.

Το Rally Raid είναι ένας από τους σημαντικότερους αγώνες για τον Sebastien Loeb, αλλά ήταν επίσης μια πρόκληση που αντιμετώπισε ο συνιδρυτής της ομάδας Dominique Heintz σε μια μοτοσικλέτα το 1986. Υπήρχε πάντα η θέληση να συμμετάσχει η ομάδα σε αυτήν την κατηγορία των SSV, αλλά δεν είχε βρεθεί ο κατάλληλος συνεργάτης. Τώρα όμως βρέθηκε στο δρόμο της Sebastien Loeb Racing η Polaris για να υλοποιήσει ένα όνειρο των ανθρώπων της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Η έναρξη της συνεργασίας της Polaris με την Sebastien Loeb Racing θα γίνει στο Rally Dakar του 2023 το οποίο πραγματοποιείται από τις 31 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου του 2023. Η Polaris έχει σημαντικές επιτυχίες στην κατηγορία SSV καθώς έχει κερδίσει το Dakar έξι φορές, κάτι που σημαίνει ότι η εμπειρία της σε συνδυασμό με την εμπειρία των οδηγών της ομάδας θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υπογράφοντας πενταετή συνεργασία με την Polaris Off Road Vehicles, η ομάδα προετοιμάζεται έχοντας στα χέρια της τα ολοκαίνουργια Polaris RZR Pro R Sport, με στόχο να κατακτήσει τις ηγετικές θέσεις στην κατηγορία της στο περίφημο Rally Dakar και την κατάταξη της FIA W2RC.

Advertisement

Ο ίδιος ο Γάλλος πολυπρωταθλητής τόνισε: «Η SLR στο Ντακάρ είναι μια νέα περιπέτεια! Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση. Είναι ένας δύσκολος αγώνας αντοχής που αναδεικνύει τη συνεργασία μεταξύ της ομάδας, των οδηγών της και των υποστηρικτών της. Είναι υπέροχο που μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτόν τον τομέα με τη SLR. Ο Dominique ξεκίνησε στο Ντακάρ ως αναβάτης μοτοσικλέτας και ήταν σημαντικό για αυτόν να επιστρέψει μια μέρα. Η ευκαιρία να συνεργαστούμε με έναν κατασκευαστή όπως η Polaris είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Polaris RZR με κινητήρα Tesla (+video)
Τα ATV της Polaris στην υπηρεσία των κομάντος του στρατού
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Ο Loeb στην κορυφή