Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ένατη νίκη-ρεκόρ για τον Ogier (+video)

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ένατη νίκη-ρεκόρ για τον Ogier (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ένατη νίκη-ρεκόρ για τον Ogier (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sebastien Ogier ολοκλήρωσε τον φετινό Μόντε Κάρλο ακριβώς όπως το ξεκίνησε. Στην κορυφή της κατάταξης. Έτσι, κατάφερε να πάρει την ένατη νίκη της καριέρας του στον φημισμένο αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος της Toyota πήρε τον έλεγχο του αγώνα από νωρίς, κερδίζοντας τις δύο ειδικές της πρώτης ημέρας. Τέσσερις ακόμη κερδισμένες ειδικές κατά το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ είχαν χρίσει τον Ogier ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγώνα.

Σε αυτό είχαν συντελέσει, βέβαια, και τα προβλήματα που είχαν αντιμετωπίσει αρκετοί από τους αντιπάλους του. Οι Rovanpera και Neuville είχαν εξόδους στα πρώτα στάδια του αγώνα που τους στοίχησαν σημαντικά. Από την άλλη ο Evans, ο οποίος έδειχνε ικανός να προβληματίσει τον Ogier μετά την πρώτη ημέρα, είχε ένα κλατάρισμα που του κόστισε πάνω από 40 δευτερόλεπτα στο δεύτερο σκέλος.

Advertisement
Advertisement

Με αρκετά προβλήματα ήταν και ο πρώτος αγώνας του Ott Tanak μετά την επιστροφή του στην M-Sport Ford. Ο Εσθονός είχε αναγκαστεί να οδηγήσει κατά το μεγαλύτερο μέρος της τρίτης ημέρας χωρίς υποβοήθηση στο τιμόνι του Puma. Παρόμοιο πρόβλημα είχε αντιμετωπίσει την Παρασκευή και ο teammate του, Loubet. Ο Γάλλος, μάλιστα, είχε έξοδο το Σάββατο η οποία τον οδήγησε σε εγκατάλειψη.

Ο ρέκορντμαν του Μόντε Κάρλο

Έτσι, ο Ogier οδήγησε έξυπνα μετά την Παρασκευή, χωρίς να παίρνει αχρείαστα ρίσκα. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει τελικά για ένατη φορά στο Μόντε Κάρλο. Πλέον, ο Ogier έχει μία παραπάνω νίκη από τον Loeb στο συγκεκριμένο Ράλλυ.

Advertisement

«Αγαπώ αυτό το Ράλλυ και χαίρομαι πολύ και για συνοδηγό μου ο οποίος κερδίζει για πρώτη φορά» δήλωσε ο Ogier μετά τον τερματισμό. «Το να κερδίζεις τέτοιους διάσημους αγώνες έχει ανεκτίμητη αξία» συμπλήρωσε ο Γάλλος.

Advertisement

Δεύτερος ήταν ο Rovanpera ολοκληρώνοντας το 1-2 της Toyota. Ο Φιλανδός πρωταθλητής, μάλιστα, κέρδισε και την Power Stage για μόλις μισό δευτερόλεπτο από τον Tanak.«Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με την δεύτερη θέση» δήλωσε ο Kalle.

Advertisement

Στην τρίτη θέση τερμάτισε για λογαριασμό της Hyundai ο Thierry Neuville. «Τα έδωσα όλα, όμως είχαμε πολύ μεγάλη φθορά ελαστικών. Όσο και αν ρίσκαρα δεν μπορούσα να φτάσω τον ρυθμό των δύο πρώτων. Πλέον κοιτάμε μπροστά, στη Σουηδία» δήλωσε ο Βέλγος. Οι Evans και Tanak συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος είναι το Ράλλυ Σουηδίας μεταξύ 9-12 Φεβρουαρίου.


Η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2023: Προεπισκόπηση (+video)
Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ο Ogier προελαύνει
Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Αντέχει στην πίεση ο Ogier