Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Ιαπωνίας: Ο Neuville νικητής στο 1-2 της Hyundai

Ελλάδα 9:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλλυ Ιαπωνίας: Ο Neuville νικητής στο 1-2 της Hyundai

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Ιαπωνίας: Ο Neuville νικητής στο 1-2 της Hyundai

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Thierry Neuville κατέκτησε τη νίκη στην Ιαπωνία, κλείνοντας έτσι θετικά μία δύσκολη χρονιά για εκείνον. Τον θρίαμβο της Hyundai στην έδρα της Toyota ολοκλήρωσε ο δεύτερος Tanak.

Advertisement
Advertisement

Πριν το ξεκίνημα της τελευταίας ημέρας του Ράλλυ Ιαπωνίας, όλα προμήνυαν μία αμφίρροπη μάχη μεταξύ των Neuville και Evans. Η μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις 4 δευτερόλεπτα και οι δύο οδηγοί έδειχναν το ίδιο ικανοί για τη νίκη.

Το μεγάλο ερώτημα στο ξεκίνημα της ημέρας ήταν το κατά πόσον θα έβρεχε στις τελευταίες ειδικές του αγώνα. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν έδιναν μία σαφή απάντηση. Έτσι, ο Neuville αποφάσισε να συμπεριλάβει και βρόχινα ελαστικά στην επιλογή του πριν το ξεκίνημα της 15ης ειδικής.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη ο Evans επέλεξε αποκλειστικά ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα. Ο οδηγός της Toyota πήρε την πρώτη ειδική της ημέρας μειώνοντας σε μόλις 0,6 δευτερόλεπτα την διαφορά του από τον Neuville.

Πρόωρο τέλος

Όμως, στην αμέσως επόμενη ειδική θα ερχόταν η καταστροφή για τον Ουαλό. Μετά από ασυνεννοησία με τον συνοδηγό του, ο Elfyn βγήκε εκτός σε μία δεξιά στροφή με αποτέλεσμα να κλατάρει το πίσω αριστερό ελαστικό. Αυτό του κόστισε πάνω από ένα λεπτό και τον έθεσε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης.

Advertisement

Στις τελευταίες δύο ειδικές ήρθε και η βροχή δικαιώνοντας την επιλογή του Neuville. O Tanak πήρε την δεύτερη θέση με τον Katsuta τρίτο. Οι Ogier και Evans συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. “Είναι υπέροχη η αίσθηση” δήλωσε ο Neuville μετά τον τερματισμό. “Δεν ήταν ένας εύκολος αγώνας ή μία εύκολη χρονιά. Αλλά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ολοκληρώσουμε τη σεζόν” συμπλήρωσε.

Η Power Stage πήγε στον Craig Breen ο οποίος, όμως, τερμάτισε εκτός δεκάδας. Ο Sebastien Ogier κέρδισε 5 ειδικές, τις περισσότερες στο Ράλλυ. Όμως, η ατυχία που είχε την δεύτερη ημέρα του στέρησε την ευκαιρία για κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση.


Η τελική κατάταξη του Ράλλυ Ιαπωνίας

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tanak: Φεύγει από την Hyundai στο τέλος της σεζόν!
WRC 2022 Ράλλυ Ιαπωνίας: Μπροστά ο Evans-Στις φλόγες το Hyundai του Sordo (+video)
WRC 2022 Ράλλυ Ιαπωνίας: Neuville εναντίον Evans για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς