Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2023: Προεπισκόπηση (+video)

Ελλάδα 19:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2023: Προεπισκόπηση (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2023: Προεπισκόπηση (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Αναμονή τέλος! Η νέα σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ ξεκινάει αύριο με τον εμβληματικό αγώνα του Μόντε Κάρλο.

Advertisement
Advertisement

Οι ομάδες και τα πληρώματα του WRC θα μπουν από το απόγευμα της Πέμπτης σε μία μάχη η οποία θα κρατήσει μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου. Δέκα τρεις αγώνες σε πέντε ηπείρους αναμένεται να μας χαρίσουν πολλές συγκινήσεις.

Όπως και πέρσι, τρεις θα είναι οι μεγάλες εργοστασιακές συμμετοχές του πρωταθλήματος. Πρόκειται για την περσινή πρωταθλήτρια Toyota, την Hyundai και την Ford η οποία συμμετέχει μέσω της βρετανικής M-sport. Ο Kalle Rovanpera καλείται να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο με τον οποίον έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του θεσμού.

Advertisement
Advertisement

Υπήρξαν ορισμένες αλλαγές σε σχέση με το 2022. Σημαντικότερη όλων είναι η μετακίνηση του Ott Tanak από την Hyundai στην Ford. Επιπλέον, οι δύο θρύλοι του WRC, Loeb και Ogier θα συμμετάσχουν και φέτος σε επιλεγμένους αγώνες. Ας γνωρίσουμε, όμως, τις ομάδες και τα πληρώματα αναλυτικά.

Toyota Gazoo WRT

Πέρσι, ο Kalle Rovanpera μπορεί να ξεκίνησε ως αουτσάιντερ. Η ιστορία, όμως, είναι διαφορετική φέτος. Ο Φιλανδός, έπειτα από την κυριαρχία του το 2022, θα πρέπει να θεωρείται ως το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Kalle έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί με τον αριθμό 1. Ωστόσο εκείνος επέλεξε να κρατήσει το 69 και για φέτος.

Advertisement

Το Yaris GR Rally 1 αποδείχθηκε εξαιρετικό κατά την περσινή σεζόν και δεν φαίνεται κάποιος λόγος για τον οποίο αυτό θα αλλάξει φέτος. Η δεύτερη πλήρης συμμετοχή της Toyota θα είναι και πάλι εκείνη του Elfyn Evans. Σε όλους τους αγώνες θα συμμετάσχει και ο Katsuta, ενώ ο Ogier μόνο σε ορισμένους. Η Toyota έχει επιλέξει να προσμετρούν στο πρωτάθλημα κατασκευαστών οι βαθμοί που θα συγκεντρώσει ο Ogier έναντι εκείνων του Katsuta, στους αγώνες που θα συμμετέχουν και οι δύο οδηγοί.

Hyundai Motorsport

Η Hyundai έχει ορισμένες αλλαγές στα πληρώματά της για το 2023. Μετά την αποχώρηση του Tanak, ο Neuville έχει γίνει ο de facto νούμερο ένα οδηγός της ομάδας. Ο Βέλγος είναι ταχύτατος όπως έχει αποδείξει πολλές φορές. Ωστόσο, θα πρέπει να περιορίσει τα λάθη εάν θέλει να προβληματίσει τον Rovanpera για τον τίτλο.

Advertisement

Η απόδοση του i20 Rally 1 ανέβηκε σημαντικά μετά το μέσον της περασμένης σεζόν. Μένει να φανεί εάν αυτή η βελτίωση θα συνεχιστεί και φέτος. Στο δεύτερο Hyundai θα βρίσκεται ο Esapekka Lappi άρτι αφιχθείς από την Toyota. Οι Craig Breen και Dani Sordo θα μοιράζονται το τρίτο i20 κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

M-sport Ford

Αναμφίβολα, ο Ott Tanak θα ηγηθεί των προσπαθειών της Ford στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Εσθονός έχει μακρά ιστορία με την M-Sport καθώς ήταν ο ιδιοκτήτης της, Malcolm Wilson που το είχε δώσει την πρώτη του ευκαιρία σε εργοστασιακή ομάδα.

Advertisement

Ο Tanak μέχρι στιγμής είναι μετρημένος στις δηλώσεις του και ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητά του αποτελεί η εξέλιξη του Puma. Η δεύτερη συμμετοχή της Ford θα είναι εκείνη του Pierre-Louis Loubet ο οποίος εντυπωσίασε στις επτά περσινές του συμμετοχές.

Για την Ford θα οδηγήσει σε επιλεγμένα Ράλλυ ο Sebastien Loeb. Να σημειώσουμε ότι σε ορισμένους αγώνες -ένας εξ αυτών είναι και το επερχόμενο Μόντε Κάρλο- θα οδηγήσει για την Ford και ο δικός μας Ιορδάνης Σερδερίδης.

Καλή αγωνιστική χρονιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kalle Rovanpera: Το παιδί θαύμα! (+video)
WRC: Επιστρέφει στην M-Sport Ford ο Tanak
WRC: Η Ford αποκαλύπτει τον νέο χρωματισμό του Puma (+video)