Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαρδηνίας: Προβάδισμα για Λάπι

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Σαρδηνίας: Προβάδισμα για Λάπι

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Σαρδηνίας: Προβάδισμα για Λάπι

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Εσαπέκα Λάπι ήταν ταχύτερος όλων στην υπερειδική με την οποία άνοιξε η αυλαία του Ράλλυ Σαρδηνίας. Οι Τάνακ και Νεβίλ συμπλήρωσαν το top-3 της πρώτης ημέρας.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο φετινός αγώνας στην Σαρδηνία θα είναι εξαιρετικά απρόβλεπτος λόγω των καιρικών συνθηκών.

Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα βροχής στη διάρκεια των επόμενων τριών ημερών. Κατά συνέπεια -και αναλόγως του εάν και πότε βρέξει- η σειρά εκκίνησης κάθε ειδικής μπορεί να εξυψώσει ή να… καταποντίσει διαφορετικούς οδηγούς. Πάντως σήμερα ο Λάπι οδήγησε περίφημα και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση από τον Τάνακ για δύο δέκατα του δευτερολέπτου.

Advertisement
Advertisement

Επίσης πολύ κοντά στον χρόνο του Λάπι ήταν και ο νούμερο 1 της Hyundai, Τιερί Νεβίλ. Ο Βέλγος ήταν μόλις μισό δευτερόλεπτο αργότερος από τον teammate του. Τα Toyota των Κατσούτα και Ροβανπέρα συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Πίσω τους πήρε κατάταξη ο Σεμπαστιέν Οζιέ ο οποίος στην Σαρδηνία επέστρεψε στην αγωνιστική δράση. «Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας» προέβλεψε ο Γάλλος. «Δύσκολο τερέν αλλά και δύσκολος καιρός. Ωστόσο η πρόκληση είναι μεγάλη και ανυπομονώ για τη συνέχεια» συμπλήρωσε.

Advertisement

Η αυριανή δεύτερη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει έξι ειδικές. Η πιο κρίσιμη ημέρα του αγώνα, όμως, θα είναι το Σάββατο. Τότε τα πληρώματα θα πρέπει να καλύψουν την μεγαλύτερη απόσταση στον αγώνα. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις καιρικές συνθήκες οι οποίες μπορούν πολύ εύκολα να αλλάξουν τον ρου του αγώνα.


Η πρώτη δεκάδα μετά το τέλος της πρώτης ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Κροατίας: Ο Έβανς θριαμβεύει!
Ράλλυ Πορτογαλίας: Ο πρωταθλητής επιστρέφει!
Που θα εμφανιστεί πάλι το Ford Fiesta των 650 ίππων;

Advertisement