Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ματαιώθηκε η σεζόν του 2020 στο W Series

Ελλάδα 10:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ματαιώθηκε η σεζόν του 2020 στο W Series

ΑΓΩΝΕΣ

Ματαιώθηκε η σεζόν του 2020 στο W Series

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά τα Indy Lights, το W Series έγινε ο δεύτερος σημαντικός θεσμός του μηχανοκίνητου αθλητισμού που ανακοίνωσε πως δεν θα «τρέξει» μέσα στο 2020.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για το πρωτάθλημα που ξεκίνησε πέρυσι, με τη συμμετοχή μόνο εκπροσώπων του όμορφου φύλλου. Το αρχικό πλάνο μιλούσε για οκτώ αγώνες, με «εκκίνηση» στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας στις 30 Μαΐου και «τερματισμό» στις 31 Οκτωβρίου στην Πόλη του Μεξικού.

Ωστόσο, η ρευστότητα της κατάστασης παγκοσμίως λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, οδήγησε τους διοργανωτές του θεσμού στη δύσκολη απόφαση, να στρέψουν την προσοχή τους στη σεζόν του 2021.

Μάλιστα, ανακοινώθηκε πως την επόμενη χρονιά το καλεντάρι θα είναι διευρυμένο, ακολουθώντας τουλάχιστον δύο αγώνες στο καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1 – αυτούς στο Autódromo Hermanos Rodriguez στο Μεξικό και στο Circuit of the Americas, στο Ώστιν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

«Το W Series αποτελεί μία παγκόσμια κίνηση, που στόχο έχει να υποστηρίξει την αγωνιστική καριέρα γυναικών και να δημιουργήσει ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε κορίτσια και γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Οι 18 γυναίκες που θα συμμετείχαν στη σεζόν του 2020 στο W Series, εκπροσωπούσαν 12 διαφορετικές χώρες. Παράλληλα, οι οκτώ πίστες που θα φιλοξενούσαν αγώνες, βρίσκονταν στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Κεντρική Αμερική. Όμως η αβεβαιότητα σχετικά με τα πλάνα μας για το 2020, μας ανάγκασε να στρέψουμε την προσοχή μας στο 2021», είπε η Catherine Bond Muir, CEO του W Series.

Διαβάστε ακόμα:
WRC: Ματαιώθηκε και το Ράλι Νέας Ζηλανδίας

Advertisement

Indy Lights: Ματαιώθηκε όλη η σεζόν!

Ματαιώθηκε και το MotoGP της Ιαπωνίας

Advertisement