Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε ξεχνάτε τις μάσκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

Ελλάδα 9:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε ξεχνάτε τις μάσκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

ΝΕΑ

Πότε ξεχνάτε τις μάσκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

ΝΕΑ

Τη λήξη του μέτρου της υποχρεωτική χρήσης μάσκας ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας – Πότε θα πραγματοποιηθεί η άρση του μέτρου.

Advertisement
Advertisement

Τέλος εποχής για την χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως λεωφορεία, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός και ταξί. Ειδικότερα, στην συνεδρίαση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και ο Θάνος Πλεύρης ανέφεραν: «Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

Advertisement
Advertisement

Η άρση μέτρων που περιλαμβάνει και την κατάργηση της μάσκας αναμένεται ότι θα ξεκινήσει από 1η Απριλίου 2023, καθώς σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ τα μέτρα ισχύουν μέχρι την 31η Μαρτίου 2023.

Μετά τη δημοσίευση της Απόφασης η χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στα:

α) Μέσα μαζικής μεταφοράς αστικών συγκοινωνιών όπως λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, σιδηρόδρομος όταν κινείται σε αστικό ιστό και αναβατήρες (τελεφερίκ).

Advertisement

β)Τα επιβατηγά δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ) οχήματα κάθε κατηγορίας (όπως ταξί, ταξί ειδικής μίσθωσης).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς μάσκες θα γίνονται και τα δρομολόγια των πλοίων, ενώ ήδη για τα αεροπλάνα η χρήση μάσκας δεν ήταν υποχρεωτική.

Advertisement

Τέλος σημειώνεται ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε radit test.

Φωτογραφία: Eurokinisi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
“Ντου” ελέγχων για μάσκες σε λεωφορεία και τρόλεϊ…
Έτσι θα μειώσετε το κόστος του εισιτηρίου στα ΜΜΜ
Online η αίτηση ακύρωσης ή μείωσης προστίμου στα ΜΜΜ

Advertisement