Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Indy Lights: Ματαιώθηκε όλη η σεζόν!

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Indy Lights: Ματαιώθηκε όλη η σεζόν!

ΑΓΩΝΕΣ

Indy Lights: Ματαιώθηκε όλη η σεζόν!

ΑΓΩΝΕΣ

Ενώ όλοι οι μεγάλοι θεσμοί του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού προσπαθούν να βγάλουν καλεντάρι εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας, έρχεται μία σημαντική ματαίωση – όχι ενός αγώνα αλλά ολόκληρης της σεζόν του 2020!

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για το πρωτάθλημα Indy Lights, που αποτελεί το σκαλοπάτι για τα IndyCar στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού. Κάτι αντίστοιχο της Formula 2 για τον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Μάλιστα τρεις «απόφοιτοι» της περυσινής σεζόν, φέτος θα τρέχουν στη μεγάλη κατηγορία που έχει ανακοινώσει εκκίνηση στις 6 Ιουνίου. Εξέλιξη που έρχεται παρότι οι διοργανωτές είχαν στήσει ήδη προσαρμοσμένο στον Covid-19 καλεντάρι, που θα ξεκινούσε στις 9-12 Ιουλίου από το Road America και περιελάμβανε συνολικά 18 αγώνες.

Ο λόγος που για πρώτη φορά από το 1986 δεν θα «τρέξει» ο θεσμός είναι πως δεν υπήρχαν αρκετές συμμετοχές, πράγμα που καταδεικνύει μία ακόμα συνέπεια της πανδημίας που αφορά στο οικονομικό αντίκτυπο που έχει αυτή.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε είδαμε πως ακόμα και η Formula 1 χρειάστηκε να πάρει δραστικά μέτρα, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ομάδες και κατά συνέπεια το ίδιο το σπορ.

Διαβάστε ακόμα:
Στις 6 Ιουνίου έχουμε «εκκίνηση» στα Indycar
O κορωνοϊός «χτυπά» τους αγώνες – αποχωρεί από το DTM η Audi!
Πως… απογειώνεις ένα φορτηγό 9.5 τόνων (video)