Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ματαιώθηκε και το MotoGP της Ιαπωνίας

Ελλάδα 1:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ματαιώθηκε και το MotoGP της Ιαπωνίας

ΑΓΩΝΕΣ

Ματαιώθηκε και το MotoGP της Ιαπωνίας

ΑΓΩΝΕΣ

Ενώ η Formula 1 είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα θετικά νέα οριστικοποίησης του ευρωπαϊκού έστω προγράμματος για το 2020, στο μέτωπο του MotoGP έχουμε άλλη μία ματαίωση.

Advertisement
Advertisement

Με τους αγώνες σε Ολλανδία, Γερμανία, Φινλανδία, Αγγλία και Αυστραλία που έδωσαν ραντεβού για το 2021, ήρθε η σειρά της Ιαπωνίας να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Η FIM, η IRTA και η Dorna Sports ανακοίνωσε και τη ματαίωση του Motul Grand Prix of Japan.

Αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι πως ο αγώνας που θα διεξαγόταν στο Twin Ring Motegi, ήταν προγραμματισμένος για τις 16-18 Οκτωβρίου κι όχι μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες. Με δεδομένες τις πάντα προσεκτικές κινήσεις Ιαπώνων, αυτό ίσως να μαρτυρά δυσκολίες και για το Grand Prix της Formula 1 στη Σουζούκα που θα διεξαγόταν επίσης Οκτώβριο.

Αυτή η ματαίωση λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 είναι υψίστης σημασίας για το MotoGP, δεδομένης της συμμετοχής στο σπορ της Honda, της Yamaha και της Suzuki.

Advertisement
Advertisement

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι στο καλεντάρι από το 1999 και θα επιστρέψει σε αυτό το 2021. Όμως πέραν αυτής της πίστας, η κορυφαία αγωνιστική κατηγορία των δύο τροχών επισκέπτεται τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ανελλιπώς από το 1986!

Μετά τα παραπάνω, ο CEO της Dorna που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ, Carmelo Ezpeleta, είπε: «Σε συνεργασία με τις FIM, IRTA και MSMA, αποφασίσαμε πως μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, το MotoGP θα παραμείνει στην Ευρώπη, με στόχο να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες στη Γηραιά Ήπειρο».

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Στις 6 Ιουνίου έχουμε «εκκίνηση» στα Indycar

WRC: Ματαιώθηκε το Ράλι Σαφάρι!

Advertisement

Τι θα γίνει με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι;