Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

O κορωνοϊός «χτυπά» τους αγώνες – αποχωρεί από το DTM η Audi!

Ελλάδα 13:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O κορωνοϊός «χτυπά» τους αγώνες – αποχωρεί από το DTM η Audi!

ΑΓΩΝΕΣ

O κορωνοϊός «χτυπά» τους αγώνες – αποχωρεί από το DTM η Audi!

ΑΓΩΝΕΣ

Η παγκόσμια οικονομική κρίση στο τέλος της προηγούμενης δεκαετίας οδήγησε πολλούς κατασκευαστές σε μείωση των αγωνιστικών τους δραστηριοτήτων και φαίνεται πως το ίδιο θα συμβεί και τώρα με την παγκόσμια πανδημία!

Advertisement
Advertisement

Είναι σαφές πως ο κορωνοϊός Covid-19 θα πετύχει πολύ ισχυρά πλήγματα στην παγκόσμια οικονομία και κατ’ επέκταση, μιας και αναπόφευκτα είναι αλληλένδετα, και στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Κι ενώ προ δεκαετίας ήταν οι Ιάπωνες αυτοί που πάτησαν φρένο στα μεγάλα τους αγωνιστικά προγράμματα, αυτή τη φορά την αρχή την κάνει η Audi!

Η γερμανική εταιρεία, αιφνιδίως ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το DTM στο τέλος του 2020!

Advertisement
Advertisement

Μία κίνηση που θέτει σε κίνδυνο το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού που μένει με μόνο ένα κατασκευαστή: τη BMW! Κι όπως είναι εύλογο, αν δεν βρει νέους παίκτες, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αυτή την περίοδο, δεν αποκλείεται να είναι και το τέλος του δρόμου για ένα εξαιρετικά σημαντικό θεσμό!

Η Audi που πέρυσι σάρωσε κατακτώντας τους τίτλους σε οδηγούς, ομάδες και κατασκευαστές, θα τρέξει σε όσους αγώνες γίνουν τελικά φέτος (κορωνοϊού επιτρέποντος) κι έπειτα θα επικεντρωθεί στη Formula E και τα αγωνιστικά προγράμματα πελατών της.

Advertisement

Πρέπει να σημειωθεί πως η γερμανική μάρκα ήταν σταθερά μέλος του DTM από το 2000 και έκτοτε έχει πανηγυρίσει 11 τίτλους οδηγών. Φέτος θα τρέξει με έξι εργοστασιακά RS5 Turbo DTM και τρία πελατειακά, της WRT.

Advertisement

Απαντώντας σε αυτές τις σοκαριστικές εξελίξεις, ο επικεφαλής του DTM, Gerhard Berger, είπε: «Είναι μία δύσκολη ημέρα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη. Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες μέρες λόγω του κορωνοϊού, θα θέλαμε να δούμε πνεύμα ενότητας».

Και η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει αν τώρα αποφασίσει να αποχωρήσει και η BMW αφήνοντας το θεσμό δίχως κατασκευαστή αφού έχει προ πολλού αποχωρήσει η Mercedes-Benz ενώ και το αγωνιστικό πρόγραμμα της R-Motorsport με τις Aston Martin, σταμάτησε μετά από μόλις ένα χρόνο.

Advertisement

«Μαζί με τη διοργανώτρια αρχή, την ITR, δουλεύαμε πάντα με πάθος για το μέλλον και την περαιτέρω εξέλιξη του DTM. Τώρα θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και τις πιθανές συνέπειες από κάθε οπτική γωνία», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της BMW.

Μένει να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού κι αν θα υπάρξουν αντίστοιχες εξελίξεις και σε άλλα μηχανοκίνητα σπορ.

Διαβάστε ακόμα:
Μπορεί η Ασία να «σώσει» τη σεζόν της Formula E;
Video: Μεγάλα motorsport events που έχουν γίνει στην Ελλάδα!
Γνωρίστε την κορυφαία αναβάτρια motocross του κόσμου (video)