Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πως… απογειώνεις ένα φορτηγό 9.5 τόνων (video)

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως… απογειώνεις ένα φορτηγό 9.5 τόνων (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Πως… απογειώνεις ένα φορτηγό 9.5 τόνων (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Τα θηρία της Kamaz αποτελούν τρανή απόδειξη πως το μέγεθος… δεν μετράει όταν προσπαθείς να πετύχεις εντυπωσιακά πράγματα με ένα όχημα!

Advertisement
Advertisement

Διότι το αγωνιστικό φορτηγό που μετρά 17 (!) νίκες στο Ράλι Ντακάρ, μπορεί να κάνει πράγματα που δύσκολα μπορείς να πιστέψεις πως μπορεί να κάνει ένα όχημα βάρους 9.5 τόνων! Από άλματα που αψηφούν τη βαρύτητα, μέχρι drifting, ακόμα και αναβάσεις τέρμα γκάζι με την απειλή γκρεμού!

Ας δούμε λοιπόν τέσσερις από τις πιο φημισμένες δοκιμασίες για τη «ρωσική αρκούδα» της Kamaz Master!

#1 Πετούν τα φορτηγά;
Μπορεί το Ράλι Ντακάρ να διεξάγεται παραδοσιακά σε ερημικά εδάφη αλλά όσο κι αν φαντάζει περίεργο, σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας της ρωσικής ομάδας πραγματοποιείται στα χιόνια! Οι «Βασιλιάδες της Λευκής Ερήμου του Βορρά» φορούν 216 καρφιά σε κάθε τροχό και πατούν τέρμα γκάζι – σε βαθμό που το θηρίο αψηφά τους νόμους της βαρύτητας!

Advertisement
Advertisement

#2 Κυνηγώντας Word Rally Car
Θα τρομάξετε από το πόσο γρήγορα μπορούν να κινηθούν αυτοί οι τιτάνες! Κι αυτό χάρη σε 6κύλινδρους υπέρ-τροφοδοτούμενους κινητήρες χωρητικότητας… 13 λίτρων (!), που προσφέρουν 1150 άλογα! Κάπως έτσι το Kamaz βρέθηκε να κυνηγάει ένα Polo WRC με τον Jari-Matti Latvala πίσω από το τιμόνι!

#3 Truck Drift!
Με τον Eduard Nikolaev στο τιμόνι, το θηρίο της Kamaz απέδειξε πως είναι και ευέλικτο, συμμετέχοντας σε μία μοναδική χορογραφία! Με παρτενέρ το Mazda RX8 του “Mad” Mike Whiddett αρχίζουν την πλαγιολίσθηση με τον ΝεοΖηλανδό drifter να τρομάζει καθώς και μόνο οι τροχοί Kamaz είναι μεγαλύτεροι σε ύψος από το ιαπωνικό μοντέλο!

#4 Αν το χάσεις, χάθηκες
Κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Αρμενίας υψώνεται το όρος Soğanlı, που έχει μία από τις πιο τρομακτικές διαδρομές. O D-915 ξεκινά από τη Μαύρη Θάλασσα και αρχίζει να ανεβαίνει, φτάνοντας τελικά σε υψόμετρο 2.330 μέτρων. Ειδικά προς το τέλος του, υπάρχουν 13 χιλιόμετρα γεμάτα φουρκέτες, με το δρόμο χωμάτινο, χωρίς μπάρες ασφαλείας, χωρίς περιθώρια ελιγμών. Εκεί σκαρφάλωσε ο οδηγός ράλι Yagiz Avci με ένα Ford Fiesta R5 και το Kamaz να τον ακολουθεί. Τα πλάνα δεν συνιστώνται για όσους έχουν ακροφοβία.

Advertisement

Περισσότερα πατώντας play…

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Video: Που προετοιμάζεται για το Ντακάρ η KAMAZ;

O κορωνοϊός «χτυπά» τους αγώνες – αποχωρεί από το DTM η Audi!

Video: Μεγάλα motorsport events που έχουν γίνει στην Ελλάδα!

Advertisement