Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στις 6 Ιουνίου έχουμε «εκκίνηση» στα Indycar

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στις 6 Ιουνίου έχουμε «εκκίνηση» στα Indycar

ΑΓΩΝΕΣ

Στις 6 Ιουνίου έχουμε «εκκίνηση» στα Indycar

ΑΓΩΝΕΣ

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού τα πράγματα γίνονται… αλλιώς, με αποτέλεσμα να έχουμε επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης παρότι ο Covid-19 σαρώνει!

Advertisement
Advertisement

Μετά την πρεμιέρα κεκλεισμένων των θυρών στο πρωτάθλημα NASCAR, το ίδιο θα συμβεί στις 6 Ιουνίου και στα IndyCar, παρότι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό πλησιάζει τις 100 χιλιάδες.

Η πρεμιέρα της σεζόν θα γίνει στο Texas Motor Speedway, όμως εκτός από την απουσία θεατών στις κερκίδες, θα υπάρξουν κι άλλες διαφοροποιήσεις στο format διεξαγωγής του αγώνα.

Όλα θα γίνουν εντός μίας ημέρας, με τις ελεύθερες δοκιμές στις 13.30-15.30, τις κατατακτήριες δοκιμές στις 17.00-18.00 και τον αγώνα να γίνεται υπό το φως των προβολέων με εκκίνησης στις 20.15 τοπική ώρα.

Advertisement
Advertisement

Όμως και η διάρκεια του αγώνα στην πίστα του Texas θα είναι μειωμένη – αφού αντί για τους 248 γύρους που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, η καρό σημαία θα πέσει μετά από 200!

Φυσικά θα υπάρχει μία σειρά μέτρων που θα αφορούν στην προφύλαξη των συμμετεχόντων, δηλαδή των οδηγών αλλά και του προσωπικού των ομάδων, ακολουθώντας τα κυβερνητικά πρωτόκολλα.

Όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ αποτελούν «οδηγό» για παγκόσμιους θεσμούς όπως η Formula 1 αν και προφανώς υπάρχει μία σημαντική διαφορά: εκεί οι αγώνες γίνονται εντός συνόρων ενώ στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος είναι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που δυσκολεύουν τις μετακινήσεις από χώρα σε χώρα.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
H Ferrari εξετάζει την εμπλοκή της στα IndyCar

Advertisement

Πότε θα «εκκινήσει» το MotoGP;

O κορωνοϊός «χτυπά» τους αγώνες – αποχωρεί από το DTM η Audi!