Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο Vandoorne κατακτά το Μονακό!

Ελλάδα 0:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E: Ο Vandoorne κατακτά το Μονακό!

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο Vandoorne κατακτά το Μονακό!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Stoffel Vandoorne ήταν ο μεγάλος νικητής στο e-prix του Μονακό. Ο οδηγός της Mercedes EQ με έξυπνη στρατηγική κατάφερε να πάρει πρώτος την καρό σημαία παρά το ότι ξεκινούσε μόλις τέταρτος. Δεύτερος ήταν ο Mirch Evans, ενώ μεγάλος άτυχος του αγώνα ο Pascal Wehrlein.

Advertisement
Advertisement

Το e-prix στο πριγκιπάτο ξεκίνησε χωρίς πολλά απρόοπτα. Ο Evans χάρη στην μεγάλη pole που είχε πάρει λίγες ώρες πριν ήταν πρώτος με τον Wehrlein δεύτερο και τους Vergne, Vandoorne και Di Grassi να ακολουθούν. Στα αρχικά στάδια του αγώνα ο Wehrlein μπορούσε να κρατηθεί άνετα κοντά στον Evans, δείχνοντας πώς είχε τον ρυθμό για να τον προσπεράσει.

Ο Γερμανός, μάλιστα, θα ήταν ο τελευταίος από τους πρωτοπόρους που θα έπαιρνε το πρώτο από τα δύο attack modes, στην εξωτερική του Casino. Αυτό θα τον έφερνε στην πρώτη θέση έπειτα από ωραία προσπεράσματα επί των Evans και Vergne. Ο Evans θα έχανε και την τρίτη θέση από τον Vandoorne ο οποίος σε εκείνο το σημείο άρχιζε την δική του επίθεση.

Advertisement
Advertisement

Με τον Wehrlein να ανοίγει τη διαφορά κατά βούληση, όλα έδειχναν πως η πρώτη θέση θα πήγαινε στον οδηγό της Porsche. Όμως, με 20 λεπτά να απομένουν ο Γερμανός θα αντιμετώπιζε πρόβλημα με το μονοθέσιο του που θα τον ανάγκαζε να σταματήσει στην έξοδο του τούνελ. Λίγο αργότερα η καταστροφή για την Porsche θα ολοκληρωνόταν με τον Lotterer να εγκαταλείπει στην Ste Devote έπειτα από επαφή που είχε με τον Rowland.

Advertisement

Το γεγονός θα έφερνε το Safety Car στην πίστα, προσθέτοντας 4,5 λεπτά επιπλέον χρόνου. Ο Vergne σε εκείνο το σημείο στάθηκε άτυχος. Είχε πάρει το attack mode ακριβώς την στιγμή που είχαμε full course yellow από την εγκατάλειψη του Wehrlein. Σε συνδυασμό με το αυτοκίνητο ασφαλείας το όποιο πλεονέκτημα είχε ο Γάλλος εξουδετερώθηκε.

Advertisement

Ο Vandoorne βρέθηκε στην κορυφή και οδήγησε ταχύτατα αλλά και ψύχραιμα για να πάρει την τρίτη του νίκη στην Formula E και πρώτη στο Μονακό. Το podium συμπλήρωσαν οι Evans και Vergne. Η νίκη αυτή φέρνει τον Vandoorne στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 85 βαθμούς. Ο Vergne είναι δεύτερος με 75, τρεις περισσότερους από τον τρίτο Evans. Επόμενος αγώνας είναι το διπλό e-prix του Βερολίνου στις 14-15 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι ενεργειακές κυψέλες της Toyota κολυμπούν!
Formula E: Σπεσιαλίστας!
Formula E: Η Nissan αγοράζει την e.dams!