Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Lotterer στη θέση του Kobayashi!

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Lotterer στη θέση του Kobayashi!

FORMULA 1

Ο Lotterer στη θέση του Kobayashi!

FORMULA 1

Οι φήμες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν και στο Grand Prix Βελγίου θα έχουμε ένα ντεμπούτο… έκπληξη! Την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα της Formula 1 θα πραγματοποιήσει ο Andre Lotterer, που θα πάρει τη θέση του Kamui Kobayashi στην Caterham!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική αλλαγή που έφερε η νέα διοίκηση της ομάδας του Λίφιλντ, με τον Γερμανό οδηγό να κάνει το ντεμπούτο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στα 32 του! Βέβαια μόνο τυχαίος οδηγός δεν είναι, αφού και μόνο οι τρεις νίκες του στον θρυλικό 24ωρο αγώνα Le Mans με την ομάδα της Audi, τα λένε όλα.

Παράλληλα με τη σπουδαία του καριέρα στους αγώνες αντοχής, ο γεννημένος στο Ντούισμπουργκ οδηγός, τρέχει και σε αγώνες μονοθεσίων. Το 2002, ως ταλαντούχος 20χρονος, διετέλεσε επίσημος δοκιμαστής της Jaguar F1 ενώ την ίδια χρονιά έτρεξε και σε έναν αγώνα του CART, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Την επόμενη χρονιά ξεκίνησε η περιπέτεια στη  Ιαπωνική Formula Nippon που το 2013 μετονομάστηκε σε Super Formula. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, στην οποία έκλεισε και την περυσινή σεζόν ενώ το 2011 κατάφερε μετά από μία δεκαετία… φλερτ με τον θρόνο, να κερδίσει επιτέλους τον τίτλο.

Advertisement
Advertisement

Στις πρώτες του δηλώσεις ως επίσημος οδηγός της Caterham, ο Lotterer είπε:«Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω μέρος σε ένα αγωνιστικό τριήμερο της F1 και θέλω να ευχαριστήσω την Caterham για αυτή. Είμαι έτοιμος γι’ αυτήν την πρόκληση και ανυπομονώ να μπω στο μονοθέσιο. Θα πρέπει να εγκλιματιστώ γρήγορα, καθώς η ομάδα έχει ετοιμάσει πολλές αναβαθμίσεις για αυτόν τον αγώνα και θα χρειαστεί ο μέγιστος δυνατός χρόνος στην πίστα για να βελτιστοποιηθεί η απόδοση του μονοθεσίου. Μου αρέσει πολύ να τρέχω στο θρυλικό Σπα. Είναι η αγαπημένη μου πίστα και βρίσκεται πολύ κοντά στο μέρος που μεγάλωσα, κάτι που κάνει αυτό το τριήμερο ακόμα πιο ιδιαίτερο».

Σε ηλικία 32 ετών και 287 ημερών, ο Lotterer θα γίνει ο γηραιότερος rookie της F1, από το 1995 και τον 37χρονο τότε Giovanni Lavaggi.

Προς το παρόν, η Caterham διατηρεί… πέπλο μυστηρίου σχετικά με τις επιλογές της στους επόμενους αγώνες. Δεν έχει επιβεβαιωθεί η περαιτέρω χρησιμοποίηση του Lotterer ενώ τονίζεται πως ο Kobayashi παραμένει μέλος της ομάδας.