Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ο Έβανς κερδίζει τον πρώτο αγώνα του Βερολίνου (+video)

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula e: Ο Έβανς κερδίζει τον πρώτο αγώνα του Βερολίνου (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ο Έβανς κερδίζει τον πρώτο αγώνα του Βερολίνου (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα η Jaguar κατάφερε να κάνει το πρώτο 1-2 της ιστορίας της στην formula e με τους Έβανς και Μπερντ.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο από τα δύο e-prix του Βερολίνου τα είχε όλα. Προσπεράσματα, συγκρούσεις και συνεχείς ανατροπές. Στο τέλος, όμως, ήταν οι Έβανς και Jaguar που κατάφεραν να βγουν θριαμβευτές.

Ο Νεοζηλανδός ξεκινούσε μόλις ένατος. Ωστόσο κατάφερε να οδηγήσει με σωστή στρατηγική και να μπει στο παιχνίδι της νίκης ήδη από το πρώτο τρίτο του αγώνα. Στη συνέχεια με πολύ έξυπνη διαχείριση της ενέργειας από την μπαταρία κατόρθωσε να διατηρήσει το αρχικό του πλεονέκτημα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο αγώνας φάνηκε ότι θα έχει ανατροπές ήδη από την εκκίνηση. Ο Νταν Τίκτουμ μπόρεσε να περάσει αμέσως μπροστά παρά το ότι ξεκινούσε τέταρτος. Ο poleman Μπουέμι υποχώρησε στην δεύτερη θέση με τους Μπερντ και Φαντόρν πίσω του.

Advertisement

Εντυπωσιακή ήταν και η άνοδος του Μορτάρα ο οποίος μέσα σε λίγους γύρους βρέθηκε από την 11η θέση εκκίνησης στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Οι συγκρούσεις ήταν πολλές και ξεκίνησαν από νωρίς. Αρχικά ήταν οι Σέτε Καμρά και Ραστ που είχαν επαφή στη στροφή 1.

Ωστόσο εκείνη η σύγκρουση που σημάδεψε τον αγώνα έγινε μεταξύ των Τίκτουμ και Φαντόρν με τους δύο οδηγούς να έχουν και λεκτική αψιμαχία. Επαφή είχε και ο Ντένις με τον Ντα Κόστα στην μάλλον αισιόδοξη προσπάθεια του πρώτου για προσπέρασμα. Ο Ντα Κόστα ήταν φανερά εκνευρισμένος επιστρέφοντας στα pits.

Στο τέλος, όμως, ήταν οι οδηγοί της Jaguar που χαμογέλασαν. Ο Έβανς πήρε μία μεγάλη νίκη σε έναν αγώνα στον οποίον η πρωτοπορία άλλαξε 23 φορές! Τρίτος τερμάτισε ο Γκίνθερ κυριολεκτικά πάνω στο νήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula e: Ο Vergne νικητής στο θρίλερ της Hyderabad (+video)
Η Lucid αποκαλύπτει τη σχέση της με την Formula E
Formula e: Ο Evans κερδίζει στην Βραζιλία! (+video)