Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Και πάλι Wehrlein στην Diriyah! (+video)

Ελλάδα 7:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula e: Και πάλι Wehrlein στην Diriyah! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Και πάλι Wehrlein στην Diriyah! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Pascal Wehrlein ολοκλήρωσε ένα διήμερο απόλυτης κυριαρχίας στην Σαουδική Αραβία. Με εξαιρετική στρατηγική ξανά, κατάφερε να επικρατήσει του Dennis.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά ο οδηγός της Porsche ξεκίνησε από την πέμπτη θέση. Με πολύ καλή εκκίνηση κατάφερε να ανέβει αμέσως στην τέταρτη θέση.

Στη συνέχεια, άφησε τους πρωτοπόρους Evans και Hughes -ο τελευταίος είχε και την pole- να αναλωθούν στην μεταξύ τους μονομαχία. Οι δύο οδηγοί αντάλλαξαν θέσεις στην πρώτη φάση των attack modes. Έτσι στην κορυφή ανέβηκε προσωρινά η McLaren του Rast. Ο Wehrlein σε όλο αυτό το διάστημα φύλαγε ελαστικό και ενέργεια.

Ο Pascal προσπέρασε πρώτα τον Hughes για την τρίτη θέση και στη συνέχεια επιτέθηκε στον Evans. Με τον Wehrlein να χρησιμοποιεί όλη την επιπλέον ενέργεια από την δεύτερη θέση, η διαφορά του από τον Rast είχε πέσει στα 0,8 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Έτσι, όταν ο συμπατριώτης του πήρε το δικό του attack mode, ο Wehrlein πέρασε στην κορυφή. Θα παρέμενε εκεί μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας. Όπως και χθες, ο Wehrlein θα αντιμετώπιζε την πίεση του Dennis στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Advertisement

Όμως, παρά την είσοδο του safety car στον 28ο γύρο -έπειτα από το ατύχημα του Muller- ο οδηγός της Porsche θα κρατούσε την ψυχραιμία του. Ο οδηγός της Andretti προσπάθησε τα πάντα αλλά σύντομα αντιμετώπισε έλλειμμα ενέργειας σε σχέση με την προπορευόμενη Porsche και αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Τελικά ο Wehrlein πήρε την δεύτερη φετινή του νίκη που τον φέρνει επικεφαλής της βαθμολογίας οδηγών. Πίσω του τερμάτισαν οι Dennis και Rast.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Ο Dennis κυριαρχεί στο Μέξικο Σίτυ! (+video)
Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ένατη νίκη-ρεκόρ για τον Ogier (+video)
Formula e: Νικητής ο Wehrlein στο πρώτο e-prix της Diriyah (+video)