Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο Da Costa το δεύτερο e-prix της Νέας Υόρκης (+video)

Ελλάδα 8:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Formula E: Ο Da Costa το δεύτερο e-prix της Νέας Υόρκης (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο Da Costa το δεύτερο e-prix της Νέας Υόρκης (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Antonio Felix da Costa πήρε τη νίκη στον δεύτερο αγώνα της Νέας Υόρκης. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε από την πρώτη θέση και παρέμεινε σε αυτήν μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Άσχημα αποτελέσματα για Vergne και Mortara.

Advertisement
Advertisement

Η pole είχε πάει και πάλι στον Nick Cassidy. Όμως, ο Νεοζηλανδός δέχτηκε ποινή 30 θέσεων λόγω ότι έπρεπε να αλλάξει σασί έπειτα από την έξοδο που είχε στο τέλος του χθεσινού αγώνα. Έτσι, ο νικητής του πρώτου e-prix της Νέας Υόρκης ξεκίνησε τελευταίος και παρέμεινε εκτός βαθμών μέχρι το τέλος.

Αυτή η εξέλιξη έφερε τον Da Costa στην πρώτη θέση εκκίνησης και ο Πορτογάλος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη. Ξεκίνησε ιδανικά και παρέμεινε πρώτος μέχρι τέλους παρά την πίεση που του ασκούσε κατά διαστήματα ο Vandoorne.

Advertisement

Αντιθέτως, ο teammate του Da Costa, Jean-Eric Vergne ξεκίνησε πολύ άσχημα και έπεσε από νωρίς εκτός βαθμών. Ο Γάλλος κέρδισε κάποιες θέσεις στη διάρκεια του αγώνα ανεβαίνοντας μέχρι και την 10η θέση. Όμως, η επαφή που είχε με τον ομόσταβλο του Mortara, Di Grassi τον ώθησε σε εγκατάλειψη. Ο Mortara είχε και εκείνος έναν άσχημο αγώνα και πρόλαβε την τελευταία στιγμή να μπει στην βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο Vandoorne παίρνει την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα

Για τον δεύτερο Vandoorne ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη. Πέρασε ένα σχετικά απροβλημάτιστο απόγευμα στην δεύτερη θέση χωρίς να πάρει πολλά ρίσκα έναντι του Da Costa. Έτσι, το τέλος του αγώνα τον βρήκε στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος, 11 βαθμούς μπροστά από τον Mortara.

Advertisement

Αρκετά επιθετικά οδήγησε ο Evans, ο οποίος ήταν αναγκασμένος να επιτεθεί από την αρχή για να ανέβει στην κατάταξη. Ο Νεοζηλανδός είχε τη στιγμή του στην μάχη με τον De Vries όμως τελικά κατάφερε να πάρει μία πολύτιμη τρίτη θέση.

Από την άλλη ο de Vries έκανε λάθος στην πίσω ευθεία που του στέρησε την ευκαιρία για μία θέση στο podium. Τέταρτος ήταν ο εξαιρετικά σταθερός Sims ενώ φανταστικό αγώνα έκανε ο Bird που κατάφερε ξεκινώντας από την 16η θέση να τερματίσει 5ος!

Τέσσερα e-prix απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Πρόκειται για δύο διπλούς αγώνες σε Λονδίνο και Σεούλ. Τα e-prix του Λονδίνου διεξάγονται 30-31 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Στον Evans το παρθενικό e-prix της Τζακάρτα
Formula E: Ο Mortara πήρε το e-prix του Marrakesh!
Formula E: Ο Cassidy το πρώτο e-prix της Νέας Υόρκης (+video)