Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο Cassidy το πρώτο e-prix της Νέας Υόρκης (+video)

Ελλάδα 3:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E: Ο Cassidy το πρώτο e-prix της Νέας Υόρκης (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο Cassidy το πρώτο e-prix της Νέας Υόρκης (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Νεοζηλανδός κρατούσε με άνεση την πρώτη θέση από την αρχή του αγώνα, όμως, η ξαφνική νεροποντή επτά λεπτά πριν το τέλος παραλίγο να ανατρέψει τα δεδομένα. Τελικά, ο αγώνας διακόπηκε με τους Cassidy, Di Grassi και Frijns να ανεβαίνουν στο podium.

Advertisement
Advertisement

Ο Cassidy ξεκινούσε από την pole με τους Vandoorne και Di Grassi πίσω του. Ο Βέλγος της Mercdes ήταν ο μόνος από τους τρεις πρώτους στο πρωτάθλημα που είχε καλή θέση στην εκκίνηση. Ένατος εκκινούσε ο πρωτοπόρος Mortara ενώ ο Vergne μόλις 16ος.

Ο Γάλλος θα έπεφτε τελευταίος έπειτα από επαφή του με τον Evans στην εκκίνηση. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονταν καλά και για τον Mortara. Ο Ελβετός παρέμενε παγιδευμένος στο τέλος της δεκάδας. Είχε, μάλιστα, επαφή με τον Sims στο hairpin ενώ απέμεναν 25 λεπτά στον αγώνα.

Advertisement

Σε εκείνο το σημείο ο Vandoorne είχε ξεκινήσει την επίθεσή του. Χρησιμοποίησε νωρίς τόσο τα attack mode όσο και το fan boost για να ανέβει μέχρι και την δεύτερη θέση, όμως του απέμεναν 12 λεπτά και βρέθηκε σε μειονεκτική θέση. Καθώς οι Di Grassi και Frijns είχαν φυλάξει τα δικά τους boosts για το τέλος, επιτέθηκαν στον Βέλγο περνώντας στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα.

Παρόμοια στρατηγική είχε και ο Mortara, ο οποίος έφτασε πέμπτος με 8 λεπτά να απομένουν. Ακριβώς τότε άρχισε η νεροποντή. Τα μονοθέσια της Formula e έχουν λάστιχα παντός καιρού. Δεν ήταν, ωστόσο, ικανά να αποτρέψουν την υδρολίσθηση. Όλοι οι πρωτοπόροι είχαν εξόδους στην στροφή 6.

Advertisement

Ο αγώνας διακόπηκε οριστικά. Ως τελική κατάταξη θεωρήθηκε εκείνη του γύρου πριν βγει η κόκκινη σημαία. Έτσι ο Cassidy πήρε την πρώτη του φετινή νίκη. Αύριο διεξάγεται το δεύτερο e-prix της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Ο πρωταθλητής είναι εδώ!
Formula E: Στον Evans το παρθενικό e-prix της Τζακάρτα
Formula E: Ο Mortara πήρε το e-prix του Marrakesh!