Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο Mortara πήρε το e-prix του Marrakesh!

Ελλάδα 23:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E: Ο Mortara πήρε το e-prix του Marrakesh!

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο Mortara πήρε το e-prix του Marrakesh!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Edoardo Mortara ήταν ο νικητής στο e-prix του Marrakesh. Ο Ελβετός κατάφερε να περάσει τον poleman Da Costa και να κρατηθεί μπροστά του με νύχια και με δόντια για να πάρει την τρίτη φετινή νίκη. Τρίτος ήταν ο Evans που προσπέρασε στον τελευταίο γύρο τον Vergne.

Advertisement
Advertisement

Μετά τις κατατακτήριες του Marrakesh, ο Da Costa πρόβαλλε, ως το μεγάλο φαβορί για τον αγώνα. Ωστόσο, καθώς είναι teammate του Vergne ο οποίος μάχεται για το πρωτάθλημα, είχε υποσχεθεί ότι θα βοηθούσε τον Γάλλο εάν χρειαζόταν. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε καλά διατηρώντας την πρωτοπορία με τους Mortara και Vergne πίσω του.

Ο Da Costa θα έπαιρνε και πρώτος το attack mode, όμως ο Mortara κατάφερε να κρατηθεί κοντά του. Έτσι, όταν ο Ελβετός θα έπαιρνε το δικό του λίγο αργότερα, θα κατάφερνε να πάρει και την πρωτοπορία. Εν τω μεταξύ ο Vergne είχε υποχωρήσει, χάνοντας θέσεις από τους Rowland, Evans και Dennis.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος θα άρχιζε την αντεπίθεσή του σε εκείνο το σημείο, ανεβαίνοντας και πάλι στην τρίτη θέση. Τότε, με δέκα λεπτά να απομένουν, ο Da Costa θα του παραχωρούσε την δεύτερη θέση. Ο Vergne προσπάθησε να επιτεθεί στον Mortara  αλλά ο Ελβετός αμύνθηκε έξυπνα.

Advertisement

Ο Vergne είχε χάσει το momentum του, ενώ ήταν χαμηλά και σε μπαταρία. Κατά συνέπεια, ο Da Costa τον πέρασε και πάλι προσπαθώντας εκείνος να πάρει τη νίκη. Όμως, ο Mortara δεν θα λύγιζε. Πήρε την καρό σημαία και μαζί την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα! Τρίτος θα τερμάτιζε την τελευταία στιγμή ο Evans που θα εκμεταλλευόταν τα προβλήματα του Vergne με ένα ωραίο προσπέρασμα.

Advertisement

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 16-17 Ιουλίου με τον διπλό αγώνα της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Ο Mortara νικητής υπό διερεύνηση στο Βερολίνο
Formula E: Ο πρωταθλητής είναι εδώ!
Formula E: Στον Evans το παρθενικό e-prix της Τζακάρτα