Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E 2ο Diriyah E-Prix: Ο Edoardo Mortara νικητής

Ελλάδα 10:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E 2ο Diriyah E-Prix: Ο Edoardo Mortara νικητής

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E 2ο Diriyah E-Prix: Ο Edoardo Mortara νικητής

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Eduardo Mortara (ROKiT Venturi Racing) κέρδισε τον δεύτερο αγώνα Diriyah Formula E, νικώντας τον Robin Frijns (Envision Racing) καθώς το αυτοκίνητο ασφαλείας «χάλασε» την κορύφωση του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Οι Robin Frijns (Envision Racing) και Lucas di Grassi (ROKiT Venturi Racing) συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα του αγώνα

Ο Mortara ξεπέρασε τον συναθλητή του στην Venturi Racing, Lucas di Grassi, στη 18η στροφή, μετά από μία έντονη μάχης μεταξύ των δύο. Στη συνέχεια έπρεπε να συγκρατήσει και τον οδηγό της Envision, Frijns, που είχε περάσει τον di Grassi στον γύρο νούμερο 29 στην προσπάθειά του για νίκη.

Όμως η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας για το χτυπημένο Mahindra του Alexander Sims, άλλαξε την κατάσταση. Ο Sims χτύπησε στον τοίχο στη στροφή 6 και σταμάτησε, σε δύσκολο σημείο. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έμεινε παραπάνω από ότι όλοι υπολόγιζαν και διέλυσε τον συναγωνισμό και το θέαμα, στον δεύτερο αγώνα του ABB FIA Formula E

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας έφτασε στο τέλος του (δεν προστέθηκε χρόνος όπως προέβλεπαν οι κανονισμοί) και ο Mortara έφτασε εύκολα στην τρίτη του νίκη στη Formula E.

Ο Polesitter Nyck de Vries πήρε γρήγορα το «attack mode» με τους Mortara και di Grassi να ακολουθούν. Στην δεύτερη υποχρεωτική ενεργοποίηση του attack (με επιπλέον δύναμη) mode, οι Mortara και di Grassi καθυστέρησαν να το χρησιμοποιήσουν και είχαν το πλεονέκτημα της επίθεσης. Πέρασαν μπροστά και έμειναν εκεί για αρκετούς γύρους.

Advertisement

Όμως δεν υπολόγισαν τον Robin Frijns που πίεσε και διέλυσε το 1-2 της ROKiT Venturi Racing. Ο Ολλανδός έδειξε πως ήθελε και μπορούσε να πάρει τη νίκη, όμως το αυτοκίνητο ασφαλείας του έκοψε τη… φόρα.

Ο Andre Lotterer (TAG Heuer Porsche Formula E Team) πάλεψε στην τέταρτη θέση με τον Jake Dennis (Avalanche Andretti) και τον Jean-Eric Vergne της DS TECHEETAH (στην πέμπτη και έκτη θέση). 

Advertisement

Τον καλύτερο αγώνα έκανε ο Stoffel Vandoorne (Mercedes-EQ) ανέβηκε από τη 12η  στην έβδομη θέση, διεκδικώντας αθόρυβα πολύτιμους βαθμούς. Ο Oliver Rowland (Mahindra Racing) τερμάτισε  όγδοος, με τον Pascal Wehrlein (Porsche) ένατο. Ο de Vries έμεινε πίσω μάλιστα έκανε και κάποιες λάθος επιλογές για να επιτεθεί και βρέθηκε να χάσει πολλές θέσεις σε ένα γύρο (τερμάτισε 10ος).

2022 DIRIYAH EPRIX 2ος Αγώνας
θεση οδηγος εθνικότητα Ομαδα διαφορα
1 Edoardo Mortara SUI ROKiT Venturi Racing 35 Laps
2 Robin Frijns NED Envision Racing + 0.451s
3 Lucas di Grassi BRA ROKiT Venturi Racing + 0.912s
4 Andre Lotterer GER TAG Heuer Porsche Formula E Team + 1.125s
5 Jake Dennis GBR Avalanche Andretti Formula E + 1.646s
6 Jean-Eric Vergne FRA DS Techeetah + 3.166s
7 Stoffel Vandoorne BEL Mercedes-EQ Formula E Team + 3.566s
8 Oliver Rowland GBR Mahindra Racing + 4.235s
9 Pascal Wehrlein GER TAG Heuer Porsche Formula E Team + 4.962s
10 Nyck de Vries NED Mercedes-EQ Formula E Team + 5.294s

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Diriyah E-Prix: Νικητής ο De Vries με 1-2 για Mercedes (+video)
Εκκίνηση για την Formula E (+video)
Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula E (+video)