Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Στον Evans το παρθενικό e-prix της Τζακάρτα

Ελλάδα 13:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E: Στον Evans το παρθενικό e-prix της Τζακάρτα

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Στον Evans το παρθενικό e-prix της Τζακάρτα

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Mitch Evans ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου e-prix της Τζακάρτα. Ο Νεοζηλανδός κατάφερε να προσπεράσει τον Vergne στο τέλος του αγώνα για να πάρει την τρίτη φετινή του νίκη. Εγκατάλειψη για τον πρωταθλητή de Vries η οποία μάλλον τον θέτει εκτός διεκδίκησης του φετινού τίτλου.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας από την τρίτη θέση, ο Evans κατάφερε να ασκήσει αμέσως πίεση στις δύο DS Techeetah των Vergne και Da Costa που είχαν κλειδώσει την πρώτη σειρά εκκίνησης. Χάρη σε ένα λάθος του τελευταίου στην στροφή 7, ο Evans ανέβηκε νωρίς δεύτερος μη αφήνοντας τον Vergne να απομακρυνθεί.

Ο Evans πήρε τα δύο attack modes του αργότερα σε σχέση με τον Γάλλο. Η στρατηγική απέδωσε καθώς ο οδηγός της Jaguar θα έπαιρνε την πρωτοπορία με δέκα λεπτά να απομένουν στον αγώνα. Ο Vergne δεν μπόρεσε να αντεπιτεθεί. Έπρεπε μάλιστα να αμυνθεί για να κρατήσει και την δεύτερη θέση από τον ταχύτατο Mortara.

Advertisement

Τέταρτος τερμάτισε, τελικά, ο Da Costa, μπροστά από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Stoffel Vandoorne. Από την άλλη, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον περσινό πρωταθλητή Nyck de Vries. Ο teammate του Vandoorne ενώ μαχόταν για τον τελευταίο βαθμό είχε κλατάρισμα που τον οδήγησε σε εγκατάλειψη.

Advertisement

Πλέον βρίσκεται 56 βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα σε σχέση με τον πρωτοπόρο Vandoorne. Φυσικά, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όμως, με μόλις εφτά αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για τον νικητή του προηγούμενου αγώνα.

Αντιθέτως ο Evans μετά την τρίτη φετινή του νίκη βρίσκεται τέταρτος στη βαθμολογία, μόλις πέντε και επτά βαθμούς πίσω από τους Mortara και Vergne αντίστοιχα. Επόμενο e-prix είναι αυτό του Marrakesh στις 2 Ιουλίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Η McLaren στη θέση της Mercedes!
Formula E: Ο Mortara νικητής υπό διερεύνηση στο Βερολίνο
Formula E: Ο πρωταθλητής είναι εδώ!