Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ferrari: Ρωμαϊκός… θρίαμβος για τη νίκη στο Le Mans! (+video)

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Ρωμαϊκός… θρίαμβος για τη νίκη στο Le Mans! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ferrari: Ρωμαϊκός… θρίαμβος για τη νίκη στο Le Mans! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο  πρόσφατος θρίαμβος της Ferrari στο Le Mans συνιστά την μεγαλύτερη επιτυχία της Scuderia στον μηχανοκίνητο αθλητισμό εδώ και αρκετά χρόνια. Και οι Ιταλοί το γιόρτασαν αναλόγως!

Advertisement
Advertisement

Ένας μικρός… ρωμαϊκός θρίαμβος στήθηκε στο Μαρανέλο, έδρα της Ferrari. Οι δύο 499P που έτρεξαν στον 24ωρο αγώνα ξεκινώντας από το εργοστάσιο της Ferrari, έκαναν τον γύρo της μικρής ιταλικής πόλης.

Πλήθος κόσμου χειροκρότησε τα δύο αγωνιστικά που έφεραν έπειτα από 58 χρόνια την δόξα του Le Mans και πάλι στην Ferrari. Μπροστά ήταν η Ferrari #51 με το πλήρωμά της, έχοντας ακόμη όλα τη σημάδια συμμετοχής στην μεγάλη δοκιμασία. Οι Πιερ Γκουίντι, Καλάντο και Τζιοβινάτσι ήταν όλοι μαζί επάνω στην Ferrari που πήρε πρώτη την καρό σημαία.

Advertisement
Advertisement

Πίσω τους ήταν και το δεύτερο αγωνιστικό. Η Ferrari #50 που κατέκτησε την pole στο Le Mans και πάλευε για τη νίκη ώσπου να πληγεί από ατυχία και να πέσει στην κατάταξη. Εν τέλει ήταν η 499P #51 που επικράτησε έπειτα από πολύωρη μάχη με το Toyota #8.

Ήταν μία μεγάλη εμφάνιση για τις Ferrari στην πρώτη συμμετοχή της Scuderia εδώ και 50 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία του Le Mans!

Advertisement

Και φυσικά ήταν και μία δικαίωση του προέδρου Τζόνι Έλκαν ο οποίος στήριξε με κάθε μέσο αυτή την επιστροφή. Εξάλλου τον αγώνα είχα παρακολουθήσει από κοντά και ο Σαρλ Λεκλέρ. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι κοιμήθηκε μόλις 4 ώρες στη διάρκεια του αγώνα από την ένταση!

Advertisement

Ο Μονεγάσκος δήλωσε επίσης ότι θα επιθυμούσε μελλοντικά να λάβει κι εκείνος μέρος στον φημισμένο αγώνα. Για την ώρα, όμως, ο Σαρλ δεν έχει παρά να αισθάνεται υπερήφανος για το νέο μεγάλο επίτευγμα της Ferrari. Όπως και όλοι οι φίλοι της Ferrari!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari WEC: Το come back στους αγώνες αντοχής
24 Ώρες του Le Mans: Το Le Mans και πάλι κόκκινο! (+video)
Peugeot: Εξαιρετική εμφάνιση στο επετειακό Le Mans!