Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Peugeot: Εξαιρετική εμφάνιση στο επετειακό Le Mans!

Ελλάδα 18:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot: Εξαιρετική εμφάνιση στο επετειακό Le Mans!

ΑΓΩΝΕΣ

Peugeot: Εξαιρετική εμφάνιση στο επετειακό Le Mans!

ΑΓΩΝΕΣ

Η ομάδα Peugeot TotalEnergies τερμάτισε στην 8η και 12η θέση μετά από έναν γεμάτο δράση αγώνα με το #94 PEUGEOT 9X8 να προηγείται της γενικής κατάταξης μέχρι τις αρχές της νύχτας.

Οι «24 Hours of Le Mans Centenary» τελείωσαν και πραγματικά, τι αγώνας ήταν αυτός! Περισσότεροι από 300.000 θεατές βρέθηκαν στην πίστα όλο το Σαββατοκύριακο για να γιορτάσουν την Εκατονταετηρίδα των 24 Ωρών του Le Mans.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο Team Peugeot TotalEnergies υβριδικά-ηλεκτρικά Hypercars πέρασαν μαζί τη γραμμή τερματισμού στην 8η (#93) και την 12η (#94) θέση της κατηγορίας Hypercar. Πέρα από το αποτέλεσμα, θα θυμόμαστε κυρίως την εξέλιξη του αγώνα. Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, κατά την οποίαν η ομάδα χρειάστηκε να αντιμετωπίσει αρκετά περιστατικά, η Team Peugeot TotalEnergies είχε έναν φανταστικό αγώνα γεμάτο εκπλήξεις.

Οι μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, με υγρά και στεγνά τμήματα τον έκαναν ακόμα πιο περίπλοκο για τους οδηγούς. Ο αγώνας σταμάτησε τρεις φορές λόγω ατυχημάτων και η εμφάνιση των Safety Cars άλλαζε την σειρά των αυτοκινήτων κάθε φορά.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο PEUGEOT 9X8 ήταν σε ρυθμό και σε επαφή με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές, διαχειριζόμενα με επιτυχία τις διαδικασίες των αυτοκινήτων ασφαλείας. Το #93 βγήκε εκτός πίστας στο τέλος του απογεύματος του Σαββάτου και έπεσε πίσω στην κατάταξη μετά από 6 ώρες αγώνα.

Τις επόμενες ώρες, μια τολμηρή στρατηγική της ομάδας, σε συνδυασμό με τα δυναμικά χαρακτηριστικά του 9X8 και τις ικανότητες των οδηγών του επέτρεψε στο #94 PEUGEOT 9X8 του Loïc Duval να τεθεί επικεφαλής στις 24 Hours of Le Mans, θέση την οποία κράτησε για περισσότερες από 4 ώρες χάρη στους Nico Müller και Gustavo Menezes.

Advertisement

Δυστυχώς, μετά από 11 ώρες, ο Gustavo Menezes χτύπησε στις μπαριέρες στο σικέιν της Hunaudieres. Χάρη στην εκπληκτική δουλειά όλης της ομάδας, το αυτοκίνητο επέστρεψε στην πίστα μόλις 20 λεπτά αφότου μπήκε στα pits. Εν τω μεταξύ, το #93, με οδηγό τους Jean-Eric Vergne, Mikkel Jensen και Paul Di Resta, είχε σταθερή παρουσία για να φτάσει στην 6η θέση της κατάταξης στα μισά του αγώνα.

Advertisement

Ο Paul Di Resta και ο Nico Müller διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού του 24 Hours of Le Mans Centenary δίπλα δίπλα, κάτω από τα βλέμματα της Linda Jackson, CEO της Peugeot και του Carlos Tavares, CEO της Stellantis που ήρθαν να υποστηρίξουν την ομάδα κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης εβδομάδας του αγώνα.

Το PEUGEOT 9X8 θα επιστρέψει στην πίστα σε λίγες εβδομάδες, στη Μόντσα για τον 5ο γύρο του FIA WEC. Αυτόν τον γύρο θα ακολουθήσει αυτός στο Φούτζι και ο τελευταίος αγώνας στο Μπαχρέιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Team Peugeot TotalEnergies πάει στο Sebring
24 Ώρες του Le Mans: Η Peugeot μπροστά έπειτα από 8 ώρες (+video)
24 Ώρες του Le Mans: Το Le Mans και πάλι κόκκινο! (+video)

Advertisement