Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε τον αντικαταστάτη της LaFerrari;

Ελλάδα 23:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε τον αντικαταστάτη της LaFerrari;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε τον αντικαταστάτη της LaFerrari;

ΝΕΑ

Στη Ferrari, προετοιμάζουν τα νέα μοντέλα της που θα δούμε τα προσεχή χρόνια με τη δέουσα μυστικότητα. Όμως, μάλλον δεν ήταν προετοιμασμένοι για τη διαρροή των πληροφοριών που αφορούν στο χρονοδιάγραμμα παρουσίασής τους.

Advertisement
Advertisement

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ενδιαφέρον μεταξύ των φίλων τής αυτοκίνησης από τα τεκταινόμενα στη Ferrari -τωρινά και μελλοντικά. Μάλιστα, η περιέργεια είναι μεγαλύτερη για τα επερχόμενα μοντέλα της, καθώς πάντα αφήνουν το σημάδι τους και ορίζουν το επίπεδο ανταγωνισμού.

Ένα από αυτά ήταν και η LaFerrari, το πρώτο hypercar στην ιστορία τού Maranello, η οποία είχε υβριδικής διάταξης κινητήρα. Παρουσιάστηκε επίσημα τον Μάρτιο του 2013, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, κατασκευάστηκε σε 499 αριθμημένες μονάδες (συν μία η οποία δημιουργήθηκε για να πουληθεί σε δημοπρασία για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων της κεντρικής Ιταλίας, το 2016) και η παραγωγή της σταμάτησε το 2015.

Advertisement
Advertisement

Ακολούθησε η LaFerrari Aperta, η ανοιχτή εκδοχή του μοντέλου, η οποία κατασκευάστηκε συνολικά σε 210 μονάδες (200 αριθμημένες, συν εννέα συλλεκτικές για να γιορταστούν τα 70 χρόνια της Ferrari συν μία που κατασκευάστηκε για να διατεθεί σε δημοπρασία για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Save the Children»).

Μετά την ιστορική αναφορά, ας επανέρθουμε στην επικαιρότητα. Σύμφωνα με δημοσίευση στο ιστολόγιο «autopareri» το μοντέλο που θα θεωρείται ο αντικαταστάτης τής LaFerrari θα παρουσιαστεί το 2024. Στη δημοσίευση υπάρχει σχετικός πίνακας όπου αναφέρεται αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης, δημιουργίας και παραγωγής του.

Advertisement

Προς το παρόν, το αυτοκίνητο έχει την κωδική ονομασία «F250». Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν, το πρόγραμμα για το νέο μοντέλο ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο (τρέχοντος έτους). Τότε άρχισε η δημιουργία των προπλασμάτων του, τα οποία θα 16. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, από τον προσεχή Φεβρουάριο (2023) θα αρχίσουν να κατασκευάζονται τα πρωτότυπα οχήματα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την εξέλιξή του. Αυτά θα είναι 13 συνολικά, όπως προβλέπεται.

Advertisement

Έναν χρόνο αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2024, θα υπάρξουν τα λεγόμενα οχήματα «προσειράς», ενώ από τον Μάιο της ίδιας χρονιάς θα κατασκευαστούν τα οχήματα προπαραγωγής. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Ferrari, η παραγωγή του καινούργιου μοντέλου που θα θεωρείται ο αντικαταστάτης τής LaFerrari θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2024. Το 2025, προβλέπεται να κατασκευαστούν 220 μονάδες του, το 2026 300 μονάδες και το 2027 άλλες 79, συμπληρώνοντας τις συνολικά 599 μονάδες.

Το νέο μοντέλο θα κατασκευαστεί και σε έκδοση XX, όπως η LaFerrari FXX. Βάσει του χρονοδιαγράμματος, η παραγωγή της θα ξεκινήσει το 2027 όπου θα κατασκευαστεί σε 20 μονάδες, ενώ άλλες 10 θα δημιουργηθούν το 2028 (συνολικά, 30). Τέλος, θα υπάρξει και η ανοιχτή εκδοχή του, στο πρότυπο της LaFerrari Aperta. Αυτή, θα αρχίσει να παράγεται το 2028 (50 μονάδες) και η κατασκευή της θα συνεχιστεί το 2029 (79 μονάδες) και το 2030 (άλλες 70). Έτσι, θα δημιουργηθούν 199 μονάδες της, συνολικά.

Advertisement

Ακόμα δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το νέο μοντέλο. Ωστόσο, αναμένουμε να διαθέτει τεχνολογία τόσο από τη Formula 1 όσο και από τη συμμετοχή τής Ferrari στην κατηγορία «Le Mans Hypercar», στον θεσμό τού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, τόσο για το σασί του όσο και για τον κινητήρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε ποιο λιμάνι της Ελλάδας κατέφθασαν δεκάδες Ferrari; (+video)
Η Ferrari των 22 εκατ. ευρώ (+video)
Ακόμα και η Ferrari υποκύπτει στα ηλεκτρικά