Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ogier: Ποινή λόγω… Donuts! (+video)

Ελλάδα 2:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ogier: Ποινή λόγω… Donuts! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ogier: Ποινή λόγω… Donuts! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sebastien Ogier κέρδισε στην Ισπανία για 55η φορά στην καριέρα του και είπε να το γιορτάσει με μερικά Donuts. Ο πανηγυρισμός αυτός, όμως, δεν άρεσε στην FIA.

Advertisement
Advertisement

Με τον όρο Donuts αναφερόμαστε, φυσικά, στις εντυπωσιακές περιστροφές που κάνουν οι οδηγοί γύρω από τον άξονα του αυτοκινήτου τους. Μία καθιερωμένη ενέργεια όταν κάποιος έχει μία μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο, η αντιμετώπιση της FIA τα τελευταία χρόνια ως προς τα Donuts έχει, δυστυχώς, αλλάξει.

Η ομοσπονδία θεωρεί ότι αυτή η ενέργεια είναι αχρείαστα επικίνδυνη. Και κατά συνέπεια υποδεικνύει συγκεκριμένα μέρη στην διαδρομή κάθε αγώνα στα οποία μπορεί να λάβει χώρα. Το ίδιο ισχύει σε όλες τις κατηγορίες πρωταθλημάτων υπό την αιγίδα της FIA.

Advertisement
Advertisement

Για τον αγώνα της Ισπανίας δεν υπήρχε πρόβλεψη για ένα τέτοιο μέρος. Όμως, σε αντίθεση με άλλους αγώνες, δεν υπήρχε και ρητή απαγόρευση της εκτέλεσης εορταστικών Donuts. Ο Ogier θεώρησε ότι καθώς πήγαινε στο podium θα ήταν ωραίο να προσφέρει λίγο θέαμα ακόμη στο κοινό που παρακολουθούσε την απονομή.

Άλλωστε, ένας 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής γνωρίζει, αν μη τι άλλο, να διατηρεί τον έλεγχο του αυτοκινήτου του σε τόσο χαμηλές ταχύτητες. Το κοινό, όπως μπορείτε να δείτε στο video ενθουσιάστηκε. Όχι, όμως, οι υπεύθυνοι της FIA.

Advertisement

Έτσι, τιμώρησαν τον Sebastien με επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο για “επιδεικτική οδήγηση” και “μη ασφαλή ενέργεια”. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Έγινε της Κορέας
Kalle Rovanpera: Το παιδί θαύμα! (+video)
WRC 2022 Ράλλυ Ισπανίας: Ο Ogier νικητής και η Toyota πρωταθλήτρια!