Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari έδειξε το αγωνιστικό της για το Le Mans

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ferrari έδειξε το αγωνιστικό της για το Le Mans

ΝΕΑ

Η Ferrari έδειξε το αγωνιστικό της για το Le Mans

ΝΕΑ

Η Ferrari από το 2023 θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα Αντοχής και μάλιστα στην κατηγορία Hypercar με στόχο τις νίκες και μόνο, όπως ορίζει η θρυλική ιστορία της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Το αγωνιστικό της Ferrari στην κατηγορία Le Mans Hypercar (LMH) βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας με το σχετικό καμουφλάζ.

Η Ferrari αποκάλυψε το αγωνιστικό της για την κατηγορία Le Mans Hypercar με μια νέα εικόνα teaser που δείχνει το αυτοκίνητο πίσω από τη τζαμαρία σε μια βιτρίνα. Το αυτοκίνητο που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση δοκιμών στην πίστα στο Fiorano αλλά και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τη δημοσιότητά του η Ferrari, δείχνει πως ο στόχος είναι μόνο η κορυφή για την Ιταλική μάρκα που θα επιστρέψει στη συγκεκριμένη κατηγορία αγώνων μετά από σχεδόν 60 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

«Αυτή είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή, την οποία περίμεναν με ανυπομονησία οι άνθρωποι που εργάστηκαν για την εξέλιξη του αυτοκινήτου αλλά και οι φανατικοί οπαδοί της Ferrari. Το να μπορούμε να αγγίζουμε το αποτέλεσμα πολλών μηνών εργασίας, προγραμματισμού και προσομοιώσεων, μας δίνει εκ νέου κίνητρο και ενέργεια για να συνεχίσουμε» δήλωσε ο Antonello Coletta, επικεφαλής του τμήματος της Ferrari που ασχολείται με τη συγκεκριμένη κατηγορία αγώνων (GT).

Αν και η εικόνα teaser δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινή και μας εμποδίζει να διακρίνουμε λεπτομέρειες, είναι ξεκάθαρο το ότι η πρόταση της Ferrari θα είναι ανάμεσα στις πιο δυναμικές περιπτώσεις στην κατηγορία LMH. Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε από τις δοκιμές του πρωτοτύπου στην πίστα του Fiorano, δείχνει το αυτοκίνητο πιο καθαρά και δείχνει τις ομοιότητές του με τα αντίστοιχα αγωνιστικά των Porsche (963) και BMW (M Hybrid V8 LMDh). Το αυτοκίνητο εξελίσσεται από τη Ferrari εδώ και 18 μήνες, με το προγραμματισμένο ντεμπούτο του να έχει οριστεί για το Μάρτιο του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Leclerc: Μπορεί να εμπιστεύεται ακόμη την Ferrari;
Παράταση για Ferrari, McLaren και Aston Martin
Τρέμε Enzo: H Ferrari βλέπει μεγάλα κέρδη στα ηλεκτρικά!

Advertisement