Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

BMW: Θα αγωνιστεί στο Le Mans το 2024 με την M Hybrid V8 LMDh (+video)

Ελλάδα 8:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW: Θα αγωνιστεί στο Le Mans το 2024 με την M Hybrid V8 LMDh (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

BMW: Θα αγωνιστεί στο Le Mans το 2024 με την M Hybrid V8 LMDh (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

To hypercar της BMW δεν σηματοδοτεί μόνο την 50ή επέτειο του τμήματος αγωνιστικών αυτοκινήτων M.

Advertisement
Advertisement

Αποτελεί και το όπλο για την αμερικανική κορυφαία σειρά αγώνων αντοχής IMSA και το Le Mans.

Η BMW ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστεί με το hypercar M Hybrid V8 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA το 2024, μετά την συμμετοχή της είσοδό της στο Πρωτάθλημα Αντοχής Sportscar IMSA στις ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) περιλαμβάνει και τον 24ωρο αγώνα του Le Mans 24 Hours, οπότε το 2024 θα είναι η πρώτη φορά που η BMW θα εμφανιστεί στο εμβληματικό γεγονός από το 1999, όταν κέρδισε με το V12 LMR.

Advertisement
Advertisement

«Η απόφαση να αγωνιστούμε με την BMW M Hybrid V8 στους αγώνες IMSA από το 2023 και στο WEC από το 2024 αποτελεί ορόσημο για την προσπάθειά μας», δήλωσε ο CEO της BMW M, Frank van Meel. Σχεδιασμένη σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς (Le Mans Daytona Hybrid ή LMDh) , η  BMW M Hybrid V8 είναι ένας από τους νέους κατασκευαστές, που χρησιμοποιούν ηλεκτροκινητήρες στους αγώνες αντοχής. Μαζί με την BMW η Acura, η Cadillac και η Porsche θα αγωνιστούν με τα αυτοκίνητα LMDh στη νέα κατηγορία GTP της IMSA το 2023, ενώ την επόμενη χρονιά θα ενταχθούν οι Alpine και Lamborghini .

Η κατηγορία GTP θα περιλαμβάνει επίσης συμμετέχοντες που έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τους κανόνες του Le Mans Hypercar (LMH), επομένως το Toyota GR010 Hybrid  και το νέο Peugeot 9X8  μπορεί να αγωνιστούν μαζί με τα αυτοκίνητα LMDh στις 24 ώρες της Daytona τον Ιανουάριο για  τον πρώτο αγώνα του σεζόν 2023. Όλα τα αυτοκίνητα LMDh χρησιμοποιούν ένα υβριδικό σύστημα, που περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα 49 ίππων ενσωματωμένο σε κιβώτιο ταχυτήτων Xtrac και τροφοδοτείται από μπαταρίες της Williams Advanced Engineering.

Advertisement

Ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας αγνώστου κυβισμού θα ανεβάσει την απόδοση του αγωνιστικού της BMW στη μέγιστη συνδυασμένη ισχύ των 670 ίππων. Από τους τέσσερις υποψηφίους προμηθευτές πλαισίου, η BMW επέλεξε να συνεργαστεί με την Dallara.

Advertisement