Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Extreme E: Ματαιώθηκαν τα X-Prix στη Νότια Αμερική

Ελλάδα 1:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Extreme E: Ματαιώθηκαν τα X-Prix στη Νότια Αμερική

ΑΓΩΝΕΣ

Extreme E: Ματαιώθηκαν τα X-Prix στη Νότια Αμερική

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί η Extreme E να γεννήθηκε (εν μέρει) για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όμως δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας.

Advertisement
Advertisement

Παρότι τα X-Prix διεξάγονται μακριά από τις πόλεις, σε σημεία του πλανήτη όπου το αρνητικό αποτύπωμα του ανθρώπινου παράγοντα είναι έκδηλα, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που προκύπτουν λόγω Covid-19, ανάγκασαν τους διοργανωτές να προχωρήσουν σε νέα διαφοροποίηση του προγράμματος.

Ενώ λοιπόν έχουν γίνει έως τώρα δύο αγώνες, το Desert X Prix στην Al Ula της Σαουδικής Αραβίας και το Ocean X Prix στο Dakar της Σενεγάλης, το καλεντάρι είχε άλλους τρεις ενόψει: το Arctic X Prix στο Kangerlussuaq της Γροιλανδίας στις 28-29 Αυγούστου, το Amazon X Prix στην Para της Βραζιλίας στις 23-24 Οκτωβρίου και το Glacier X Prix, στην Παταγονία, στην Αργεντινή στις 11-12 Δεκεμβρίου.

extreme-e-2021-rd2-oceanxprix-kristoffersson-leading-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, οι αγώνες της Νότιας Αμερικής δεν θα διεξαχθούν φέτος, αντίθετα θα μετατεθούν στη Σεζόν 2. Ο Ιδρυτής και CEO της Extreme E, Alejandro Agag, δήλωσε: «Παρακολουθούσαμε στενά την κατάσταση σε όλες τις περιοχές που θα φιλοξενούσαν αγώνες μας και επιλέξαμε να πάρουμε αυτή την προληπτική απόφαση σχετικά με τους γύρους στη Νότια Αμερική. Καθώς αυτή είναι η εναρκτήρια σεζόν για εμάς, προτεραιότητά μας είναι να έχουμε καλεντάρι 5 αγώνων, με υπευθυνότητα και ασφάλεια για τους συμμετέχοντες και το προσωπικό. Δεν ήταν απόφαση την οποία πήραμε απροβλημάτιστα αλλά οι υπάρχοντες περιορισμοί, δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε τις αναγνωριστικές επισκέψεις μας που είναι απαραίτητες».

Η Extreme E αναζητά νέους προορισμούς που να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν και τους σκοπούς του θεσμού σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Ανάμεσά τους είναι το νησιωτικό σύμπλεγμα των Εβρίδων στη Σκωτία.

Extreme-E-Test-October-2019-chateaudelastours-c1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
H Formula E της θάλασσας! (+video)
Extreme E: Νίκη και στη Σενεγάλη για τη Rosberg X Racing (vids)
Mikaela Ahlin-Kottulinsky: Η οδηγός της Extreme E μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (+video)