Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Extreme E: Νίκη και στη Σενεγάλη για τη Rosberg X Racing (vids)

Ελλάδα 17:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Extreme E: Νίκη και στη Σενεγάλη για τη Rosberg X Racing (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Extreme E: Νίκη και στη Σενεγάλη για τη Rosberg X Racing (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

To δύο στα δύο στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της Extreme E, πραγματοποίησε η Rosberg X Racing – η ομάδα του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

O Γερμανός οδηγός μπορεί να έχει μόνο ρόλο ιδιοκτήτη, όμως σε αντίθεση με τον πάλαι ποτέ αντίπαλο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και σε ομόλογο ρόλο στην X44, τον Lewis Hamilton, δίνει σταθερά το παρών στους αγώνες της Extreme E.

Μετά την πρεμιέρα της Σαουδικής Αραβίας, ο Nico ταξίδεψε και στο Dakar της Σενεγάλης. Εκεί και συγκεκριμένα στην περίφημη Ροζ Λίμνη, είχε στηθεί το σκηνικό του Ocean X Prix. Θυμίζουμε πως ο θεσμός αυτός προσπαθεί να περάσει το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, με τα αμιγώς ηλεκτρικά SUV να μάχονται σε απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη, όπου είναι έκδηλες οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Advertisement
Advertisement

Με φόντο λοιπόν τον Ατλαντικό Ωκεανό και πεδίο μάχης της άμμο, οι Johan Kristoffersson και Molly Taylor πανηγύρισαν ξανά, παίρνοντας έτσι και σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία.

Advertisement

Μάλιστα, η νίκη τους ήρθε μετά από έναν τελικό με δράμα, αφού δύο από τα τέσσερα Odyssey-21 εγκατέλειψαν στην πρώτη στροφή! Συγκεκριμένα, η Taylor συγκρούστηκε με την Christina Gutierrez, με το SUV της X44 να εγκαταλείπει από τη συνέχεια, την ώρα που πίσω τους, η Mikaela Åhlin-Kottulinsky της JBXE (σημ: της ομάδας του Jenson Button που όμως ήταν απών από αυτό τον αγώνα) έχασε ένα τροχό με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός μάχης.

Advertisement

Παρά την δική του εκκίνηση με προβλήματα, ο Stephane Sarrazin πάτησε γκάζι στη κλειστή και τεχνική διαδρομή, που πρόσφερε δύο ημέρες συγκινήσεων και εντυπωσιακών μαχών. Πριν το τέλος του γύρου, ο Γάλλος είχε ήδη πλησιάσει την Taylor, όμως εκεί αποφασίστηκε καθεστώς κόκκινης σημαίας, ώσπου να απομακρυνθούν τα τραυματισμένα αγωνιστικά.

extreme-e-2021-rd2-oceanxprix-kristoffersson-a1000x600

Στην επανεκκίνηση, η Πρωταθλήτρια Αυστραλίας στα Ράλι το 2016, παρέδωσε τη σκυτάλη στον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή RallyCross ενώ ο Sarrazin στην πρωταθλήτρια του W Series και teammate του στη Veloce, Jamie Chadwick. Η Βρετανίδα προσπάθησε, όμως δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον Σουηδό, με αποτέλεσμα η ομάδα του Rosberg να πανηγυρίσει εκ νέου.

Αναλυτικά η βαθμολογία μετά το δεύτερο X Prix:
1. Rosberg X Racing (Johan Kristoffersson / Molly Taylor) 71
2. X44 (Sébastien Loeb / Cristina Gutiérrez) 57
3. JBXE (Jenson Button / Mikaela Åhlin-Kottulinsky) 44
4. Andretti United Extreme E (Timmy Hansen / Catie Munnings) 37
5. XITE ENERGY RACING (Oliver Bennett / Christine GZ) 37
6. ACCIONA | Sainz XE Team (Carlos Sainz / Laia Sanz) 36
7. ABT Cupra XE (Mattias Ekström / Claudia Hürtgen) 35
8. Veloce Racing (Stéphane Sarrazin / Jamie Chadwick) 31
9. Segi TV Chip Ganassi Racing (Kyle LeDuc / Sara Price) 30

Επόμενη στάση στο καλεντάρι, είναι το Arctic X Prix, που διεξάγεται στη Γροιλανδία στις 28/29 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης:
Mikaela Ahlin-Kottulinsky: Η οδηγός της Extreme E μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (+video)
Ο Πρίγκιπας William δοκίμασε Extreme E στη Σκωτία (+video)
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για την Extreme E (videos)