Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετα το Extreme E έρχεται το Extreme H

Ελλάδα 8:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετα το Extreme E έρχεται το Extreme H

ΝΕΑ

Μετα το Extreme E έρχεται το Extreme H

ΝΕΑ

Η FIA ανακοίνωσε τη δημιουργία του δεύτερου βιώσιμου πρωταθλήματος εκτός δρόμου αυτήν τη φορά με χρήση υδρογόνου.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτάθλημα Extreme E αποτελεί πλέον κομμάτι της Παγκόσμιας Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έχοντας γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Ο θεσμός αγκαλιάστηκε από κορυφαίους κατασκευαστές και οδηγούς και έχει στόχο να αναδείξει έναν εναλλακτικό, βιώσιμο τρόπο αγώνων με ηλεκτρικά πρωτότυπα SUV.

Η FIA έχοντας δει ότι το πρωτάθλημα Extreme E συνεχώς κερδίσει έδαφος τόσο στο ενδιαφέρον του κόσμου όσο και στις τεχνολογίες, αποφάσισε να κάνει ένα ακόμα βήμα προς τους βιώσιμους αγώνες. Ανακοίνωσε λοιπόν ότι από το 2025 θα ξεκινήσει ένα παράλληλο πρωτάθλημα το οποίο θα ονομαστεί Extreme H και θα χρησιμοποιεί παρόμοια SUV με καύσιμο κίνησης το υδρογόνο.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτάθλημα θα ακολουθεί τη δομή και το αγωνιστικό ημερολόγιο του Extreme E. Κάθε ομάδα θα έχει στις τάξεις της έναν άνδρα και μια γυναίκα οδηγούς και τα αγωνιστικά πρωτότυπα θα χρησιμοποιούν κυψέλες υδρογόνου χωρίς να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η μοναδική τεχνική οδηγία που δόθηκε είναι ότι η ηλεκτρική ενέργεια που θα τροφοδοτεί τα αυτοκίνητα θα προέρχεται από φωτοβολταϊκά πάνελ και θα χρησιμοποιείται για να μετατρέψει το υδρογόνο σε ενέργεια. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το 2025 και αν όλα κυλήσουν ομαλά το 2026 θα γίνει και αυτό επίσημο πρωτάθλημα αυτοκινήτου της FIA.

Advertisement

Αυτό είναι το Extreme E.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Extreme E: Έρχεται το… Jurassic X-Prix!
CUPRA Tavascan Extreme E: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό και… αγωνιστικό
Η BMW M2 τα «σπάει» στο Ring (+video)