Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

24 Ώρες του Le Mans: Η Peugeot μπροστά έπειτα από 8 ώρες (+video)

Ελλάδα 17:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

24 Ώρες του Le Mans: Η Peugeot μπροστά έπειτα από 8 ώρες (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

24 Ώρες του Le Mans: Η Peugeot μπροστά έπειτα από 8 ώρες (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Το Peugeot #94 είναι στην πρωτοπορία του αγώνα έπειτα από την συμπλήρωση 8 ωρών. Συνεχείς ανακατατάξεις με τον καιρό να επηρεάζει την εξέλιξη του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο τρίτο του αγώνα στο Le Mans έχει ολοκληρωθεί και το Peugeot των Ντιβάλ/Μενέζες/Μίλερ έχει την πρωτοπορία στην γενική κατάταξη.

Οι αλλαγές στην κορυφή ήταν συνεχείς με την βροχή να επισκέπτεται δύο φορές την πίστα και να δημιουργεί προβλήματα στους οδηγούς. Οι έξοδοι ήταν πολλές και μεγάλο μέρος των πρώτο 8 ωρών πέρασε υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας ή κίτρινων σημαιών. Καθώς βρισκόμαστε στο βραδινό σκέλος του αγώνα θα πρέπει να περιμένουμε πολλές ακόμη ανατροπές.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot είχε την πρωτοπορία και μετά την συμπλήρωση 4 ωρών. Ωστόσο μία ώρα αργότερα ήταν η Ferrari #50 που πέρασε μπροστά για να την διαδεχθεί μία ώρα αργότερα η Porsche #75.

Advertisement

Με την συμπλήρωση 7 ωρών ήταν η Ferrari #51 που πέρασε πρώτη με τον Αλεσάντρο Πιερ Γκουίντι στο τιμόνι. Όμως ο Ιταλός έκανε λάθος στο σικέιν της Daytona και έπεσε στην γενική κατάταξη. Κατάφερε να επανέλθει στην πίστα, αλλά η πρωτοπορία είχε χαθεί.

Advertisement

Δεν συνέβη το ίδιο όμως και για το Toyota #7 του Καμουί Κομπαγιάσι. Ο Ιάπωνας ενεπλάκη σε ατύχημα στην στροφή Tertre Rouge με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει! Αυτή είναι η πρώτη εγκατάλειψη για αγωνιστικό της Toyota εδώ και 6 χρόνια.

Advertisement

Έτσι το Peugeot #94 ήταν πρώτο πριν ο αγώνας τεθεί σε καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Δεύτερη ήταν η Ferrari #50, τρίτη η Cadillac #2. Η Ferrari #51 και το Toyota #8 συμπλήρωναν την πρώτη πεντάδα.

Λόγω του αυτοκινήτου ασφαλείας, όμως, οι περισσότεροι εκ των πρωτοπόρων μπήκαν στα pits. Το Peugeot διατήρησε την πρωτοπορία μετά την στάση του. Ωστόσο στην δεύτερη θέση βρίσκεται το Toyota #8 το οποίο δεν έχει σταματήσει ακόμη σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πρωτοπόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alpine: Στο τελικό στάδιο εξέλιξης το Hypercar της για το Le Mans
24 Ώρες του Le Mans: Η επιστροφή της Ferrari! (+video)
24 Ώρες του Le Mans: Δραματική εκκίνηση με δύο ατυχήματα (+video)