Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

24 Ώρες του Le Mans: Δραματική εκκίνηση με δύο ατυχήματα (+video)

Ελλάδα 2:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

24 Ώρες του Le Mans: Δραματική εκκίνηση με δύο ατυχήματα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

24 Ώρες του Le Mans: Δραματική εκκίνηση με δύο ατυχήματα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η 100η έκδοση των 24 ωρών του Le Mans ξεκίνησαν και ήδη οι συγκινήσεις είναι πολλές. Καθώς οδεύουμε προς την συμπλήρωση της 2ης ώρας το Toyota #8 προηγείται ενώ δεν έχουν λείψει και τα ατυχήματα.

Advertisement
Advertisement

Οι κερκίδες του Circuit de la Sarthe είναι γεμάτες ενώ πολλές διασημότητες έχουν δώσει το παρών για να βιώσουν από κοντά την συγκίνηση του αγώνα.

Φυσικά ένας εξ αυτών ήταν ο σταρ του NBA, Λεμπρόν Τζέιμς ο οποίος έδωσε και την εκκίνηση του αγώνα. Επίσης και ο Σαρλ Λεκλέρ πήγε στο Le Mans για να στηρίξει την προσπάθεια της Ferrari να επιστρέψει στις νίκες εκεί. Οι δύο 499P, μάλιστα, κράτησαν την πρωτοπορία στην εκκίνηση. Ωστόσο, αυτό δεν διήρκεσε πολύ.

Advertisement
Advertisement

Το Toyota #8 με τον Σεμπαστιέν Μπουέμι στο τιμόνι του κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία στον πρώτο γύρο. Το προσπέρασμα έγινε πριν την αριστερή στροφή που φέρει το όνομα της Indianapolis.

Advertisement

Στον ίδιο γύρο συνέβη και το πρώτο ατύχημα της ημέρας με τον Τζακ Έιντκεν να χάνει τον έλεγχο της Cadillac του στην έξοδο του πρώτου σικέιν. Ωστόσο κατάφερε να επιστρέψει στα pits παρά την ζημιά στο αγωνιστικό του.

Advertisement

Αντιθέτως δεν συνέβη το ίδιο στο δεύτερο μεγάλο ατύχημα της ημέρας. Ο Ροντρίγκο Σέιλς έχασε τον έλεγχο του LMP-2 αγωνιστικού της Nielsen Racing πριν την είσοδο του σικέιν Dunlop. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψει επί τόπου.

Λόγω των ατυχημάτων υπήρξαν περίοδοι αυτοκινήτου ασφαλείας οι οποίες επηρεάζουν την στρατηγική των ομάδων στον αγώνα. Έπειτα από 2 ώρες ο Ερλ Μπάμπερ με την Cadillac είναι στην 1η θέση με τους Κρίστενσεν, Νασρ (και οι δύο οδηγοί της Porsche) πίσω του.

Ωστόσο οι τρεις πρωτοπόροι δεν έχουν ακόμη κάνει στάση στα pits. Οπότε στην πραγματικότητα ο Μπουέμι (Toyota #8) από την 4η θέση έχει την πρωτοπορία του αγώνα ενώ οι δύο Ferrari είναι στις θέσεις 8 και 9 για την ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alpine: Στο τελικό στάδιο εξέλιξης το Hypercar της για το Le Mans
24 Ώρες του Le Mans: Η επιστροφή της Ferrari! (+video)
Η Ford επιστρέφει το 2024 στο Le Mans με τη νέα Mustang GT3