Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πόσοι παίχτες της ΑΕΛ χωράνε στο νέο Alcazar;

Ελλάδα 0:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσοι παίχτες της ΑΕΛ χωράνε στο νέο Alcazar;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πόσοι παίχτες της ΑΕΛ χωράνε στο νέο Alcazar;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Hyundai αποκάλυψε το νέο της 7θέσιο SUV, που ενώ προορίζεται για την Ινδία, εμάς μας… ταξιδεύει στην καυτή έδρα της ΑΕΛ.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες εβδομάδες η Hyundai δημοσίευσε κάποιες teaser φωτογραφίες, ενημερώνοντάς μας πως ετοιμάζει τα αποκαλυπτήρια ενός 7θέσιο SUV με… άρωμα Λάρισας και συγκεκριμένα ΑΕΛ. Ο λόγος για το Hyundai Alcazar, το οποίο παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα και αφορά αποκλειστικά την ινδική αγορά.

Βασίζεται στο επίσης… φιλελληνικό πενταθέσιο Creta, αλλά ενσωματώνει ένα επιμηκυμένο μεταξόνιο (2,790 mm, +150 mm) που επέτρεψε την προσθήκη μιας επιπλέον, τρίτης σειράς καθισμάτων. Πέρα από το μεταξόνιο, μεγαλύτεροι είναι και οι πίσω πρόβολοι, γεγονός που λειτουργεί προς όφελος της ευρυχωρίας.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, διακρίνεται η ίδια φιλοσοφία με αυτή του Creta, με τις κυριότερες διαφορές να αφορούν το μοτίβο της γρίλιας, αλλά και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στην καμπίνα η οποία προσφέρεται τόσο σε 6θεσια όσο και 7θεσια διάταξη. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιβίβαση στην τρίτη σειρά απαιτεί την αναδίπλωση των μεσαίων καθισμάτων, κάτι το οποίο γίνεται ακούραστα μέσω ενός κουμπιού.

Σε επίπεδο εξοπλισμού, υπάρχει κεντρική οθόνη αφής 10,25”, πανοραμική οροφή, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου, αυτόματο σύστημα κλιματισμού, ψηφιακός πίνακας οργάνων και κάμερα 360 μοιρών. Και με τις τρεις σειρές καθισμάτων στις θέσεις τους, η χωρητικότητα του πορτπαγκάζ είναι 180 lt.

Advertisement

Κάτω από το καπό εδρεύει ένας 2λιτρος βενζινοκινητήρας των 157 PS και 192 Nm, που επιτρέπει την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 10 sec. Επίσης διατίθεται και ο turbodiesel 1,5 lt. με 113 PS και 250 Nm. Αμφότερα τα μοτέρ συνδυάζονται τόσο με 6τάχυτο μηχανικό όσο και αυτόματο κιβώτιο ισάριθμων σχέσεων.

Προς απογοήτευση των Λαλρισαίων η ονομασία του μοντέλου δεν οφείλεται στην καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της ΑΕΛ. Διότι, Αλκαζάρ» σημαίνει “κάστρο” στα αραβικά και έχει ονοματοδοτήσει, μεταξύ άλλων πολλά κάστρα μαυριτανικής αρχιτεκτονικής στην Ιβηρική Χερσόνησο. Το λανσάρισμα του Alcazar στην Ινδία θα έχει πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Advertisement

Σημειώνεται πως η Hyundai γνωρίζει τεράστια δημοφιλία στη χώρα όπως αποδεικνύουν οι 64.621 πωλήσεις μόνο τον Μάρτιο του 2021. Πρόκειται για αύξηση 100% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 (32.279). Best-sellers είναι τα Creta, Venue, i20 και Grand i10 NIOS,


Διαβάστε ακόμα:
Αυτό είναι το EV6, το ηλεκτρικό Kia της νέας γενιάς
Με τολμηρή σχεδίαση το νέο Kia Niro
Δοκιμή: Νέο Kia Stonic 1.0T 120PS 7DCT 48V

 

Advertisement