Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι σχέση έχει η Hyundai με την Λάρισα;

Ελλάδα 8:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι σχέση έχει η Hyundai με την Λάρισα;

ΝΕΑ

Τι σχέση έχει η Hyundai με την Λάρισα;

ΝΕΑ

Μεγάλη αγάπη για τη χώρα μας φαίνεται πως τρέφει η Hyundai. Μετά το Creta, είναι έτοιμη να λανσάρει ένα νέο SUV, η ονομασία του οποίου παραπέμπει στον ιστορικό σύλλογο της, Λάρισας, την ΑΕΛ.

Advertisement
Advertisement

Τα SUV έχουν… μπει για τα καλά στη ζωή μας, μιας και έχουν εξελιχθεί στη δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτων. Η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για τα υπερυψωμένα οχήματα δεν περνάει απαρατήρητη και από τη Hyundai, η οποία μόλις πρόσφατα παρουσίασε τα Ioniq 5 και Bayon.

Οι Νοτιοκορεάτες, όμως, δεν σταματάνε στα τελευταία και είναι καθόλα έτοιμοι να λανσάρουν ένα ακόμη SUV,  με μια ονομασία που έχει άρωμα Θεσσαλίας και συγκεκριμένα… ΑΕΛ. Το επερχόμενο μοντέλο έχει βαφτιστεί Alcazar, έχει δηλαδή την ίδια ονομασία με την ιστορική έδρα του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού συλλόγου της Λάρισας.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου, μάλιστα, ότι το Hyundai Alcazar αποτελεί την7θέσια έκδοση του Hyundai Creta, είναι αναπόφευκτο να… κάνουμε σκέψεις πως οι Νοτιοκορεάτες επιμένουν ελληνικά. Προς απογοήτευση, ωστόσο, των φιλάθλων της ΑΕΛ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Μπορεί η ονομασία “Creta” να είναι αδιαμφισβήτητα εμπνευσμένη από το νησί της Κρήτης, «νονοί» του Hyundai Alcazar, ωστόσο, είναι οι Άραβες. Αναλυτικότερα, «Αλκαζάρ» σημαίνει “κάστρο” στα αραβικά και έχει ονοματοδοτήσει, μεταξύ άλλων πολλά κάστρα μαυριτανικής αρχιτεκτονικής στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Ας αφήσουμε, όμως, τα μαθήματα ιστορίας στην άκρη και ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. Το Hyundai Alcazar θα προσφέρεται σε 6θέσια, αλλά και 7θέσια έκδοση. Το μήκος του αντιστοιχεί σε 4,300 μ., το μεταξόνιο είναι 2,610 μ., ενώ η επιβίβαση στην τρίτη σειρά καθισμάτων θα απαιτεί την αναδίπλωση της μεσαίας σειράς.

Advertisement

Η γκάμα κινητήρων βενζίνης θα απαρτίζεται από έναν 1.500αρη ατμοσφαιρικό των 113 ίππων και των 144 Nm, αλλά και έναν τούρμπο 1.400αρη των 138 ίππων και των 242 Nm. Για τους φίλους του diesel, προσφέρεται ένας 1.500αρης των 113 PS και των 221 Nm – ή 250 Nm, ανάλογα με το κιβώτιο. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό, με 6τάχυτο αυτόματο, αλλά και με 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Advertisement

Το νέο Hyundai Alcazar θα παρουσιαστεί στις 6 Απριλίου και αφορά την ινδική αγορά.

Διαβάστε επίσης:
Δοκιμή: Hyundai i30 Fastback 1.5 T-GDi 160 PS 48V
Το νέο, σπορ Hyundai Kona Ν αποκαλύπτεται
Δοκιμή: Hyundai i20 1.2 84ps

 

Advertisement