Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda RX-7 Widebody: Από την οθόνη του υπολογιστή στην παραγωγή (+video)

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda RX-7 Widebody: Από την οθόνη του υπολογιστή στην παραγωγή (+video)

ΝΕΑ

Mazda RX-7 Widebody: Από την οθόνη του υπολογιστή στην παραγωγή (+video)

ΝΕΑ

Αυτό το body kit για το Mazda RX-7, είναι δημιουργία του concept artist Khyzyl Saleem, αλλά μπορείτε πραγματικά να δώσετε την παραγγελία σας και να το αγοράσετε.

Advertisement
Advertisement

Ο Khyzyl Saleem δίνει πλάτος (και όμορφα χαρακτηριστικά) στο θρυλικό RX-7.

 

Η Mazda παρήγαγε το RX-7 σε τρεις σειρές και τρεις γενιές από το 1978 έως το 2002 (δηλαδή για 24 χρόνια). Το σπορ μοντέλο παράχθηκε μόνο με περιστροφικούς κινητήρες Wankel και αναδιπλούμενους προβολείς σε όλα τα στάδια εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα το αυτοκίνητο απολαμβάνει την λατρεία των petrolheads, είτε ως κλασικό στην original μορφή του είτε ως βελτιωμένο. Ανάμεσα στις τρεις γενιές του η πιο γνωστή ήταν η τρίτη και τελευταία, (με τον κωδικό FD).

Πάνω σε αυτήν, o concept artist Khyzyl «The Kyza» Saleem, από το Gilford, (43 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Λονδίνου) σχεδίασε ένα wide body kit (πλατύ κιτ αμαξώματος). Τα περισσότερα από τα σχέδια του Saleem παραμένουν ψηφιακές δημιουργίες, αλλά το kit του RX-7 είναι διαθέσιμο για αγορά.

Advertisement

Ο Saleem έφτιαξε το body kit, με την επωνυμία Live To Offend, σε συνεργασία με την εταιρία Kingdom Carbon από το Ρίτσμοντ στην μακρινή British Columbia στον Καναδά.

Με εξαίρεση την οροφή, το kit περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα εξαρτήματα του αμαξώματος. Η φαρδιά, εμπρός ποδιά, ξεχωρίζει με τους μεγάλους αεραγωγούς. Τα φτερά των τροχών είναι έντονα ενώ το καπό, έχει δύο ανοίγματα παρόμοια με τους αγωνιστικούς σε σχήμα αεραγωγούς «Naca». Ένα μεγάλο διπλό φτερό κυριαρχεί στο πίσω μέρος. Παρατηρώντας καλύτερα θα ανακαλύψετε πως το πλάτος των θόλων των πίσω τροχών είναι πολύ μεγαλύτερο.

Advertisement

Προφανώς για να αυξήσει την ζήτηση, ο Khyzyl Saleem, περιόρισε το «FD3S RX7 Kit» σε δύο παρτίδες των 25 αντιτύπων. Στην πρώτη παρτίδα το body kit θα είναι κατασκευασμένο από   FRP (ενισχυμένο με ίνες πλαστικό fiberglass). Η δεύτερη παρτίδα θα είναι κατασκευασμένη από αναθρακόνημα.

Η έκδοση από fiberglass κοστίζει περίπου 8.717 ευρώ, ενώ η έκδοση από ανθρακόνημα κοστίζει 15.487 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς θα μπορούσε να είναι το νέο Mazda RX-7
Mazda RX-7 με 1000 ίππους και τρελό ήχο (+video)
Το Mazda RX-7 σαραντάρισε και το γιορτάζει! (Video)