Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση για το Mazda MX-5

Ελλάδα 5:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανέωση για το Mazda MX-5

ΝΕΑ

Ανανέωση για το Mazda MX-5

ΝΕΑ

Το MX-5 κυκλοφορεί από το 2015 και όπως όλα δείχνουν, έφτασε η ώρα της ανανέωσης και θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Advertisement
Advertisement

Είναι αναμφίβολα μια πολύ δημοφιλής επιλογή μεταξύ των φίλων της οδήγησης και της αυτοκίνησης και φυσικά για τη Mazda, η επόμενη μέρα, θα είναι «δύσκολη».

Κι όταν λέμε «επόμενη μέρα», εννοούμε το πώς θα καταφέρει ο Ιάπωνας κατασκευαστής να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού του μοντέλου αμείωτο, ενώ αυτό την ίδια στιγμή θα περνάει στην εποχή του εξηλεκτρισμού. Προς το παρόν, όπως όλα δείχνουν, δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για το μέλλον που δεν είναι και τόσο κοντινό όσο θα νόμιζε.

Μια πληροφορία που προκύπτει από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα, το επίσημο site της Mazda εκεί, τροφοδοτεί εικασίες ότι παρά το γεγονός πως ένα νέο μοντέλο είναι στη διαδικασία της εξέλιξης αλλά η τρέχουσα γενιά θα παραμείνει στην παραγωγή. Μάλιστα, μέσα στο επόμενο έτος, θα πρέπει να περιμένουμε την ανανέωση του μοντέλου που πολλοί φίλοι του αυτοκινήτου θεωρούν «ιερό δισκοποτηρο».

Advertisement
Advertisement

Θεωρείται σχεδόν βέβαια η κατάληξη του μοντέλου ως ηλεκτρικό αλλά η ανανεωμένη εκδοχή του που θα δούμε μέσα στους επόμενους μήνες, δεν θα είναι τέτοια περίπτωση. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα έχουμε να κάνουμε με την τελευταία έκδοση του μοντέλου που θα έχει και κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτό σημαίνει πως το ανανεωμένο MX-5 από το 2022 μπαίνει στη νέα υβριδική του εποχή.

Έτσι θα είναι εναρμονισμένο με τα σχέδια της Mazda να εξηλεκτρίσει ολόκληρη τη γκάμα της μέχρι το 2030. Ακόμα δεν έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τον κινητήρα που θα χρησιμοποιεί η νέα αυτή έκδοση και το μόνο που ξέρουμε είναι πως στη Mazda εξετάζουν επίσης μια επιλογή με χρήση συνθετικού καυσίμου (e-fuel).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda: Εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας
Mazda CX-50: Για όσους αναζητούν την περιπέτεια (video)
Ένα Mazda MX-5 για εκτός δρόμου περιηγήσεις

Advertisement

 

 

 

Advertisement