Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανεωμένο Cupra Ateca με 300 ίππους (+video)

Ελλάδα 3:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανεωμένο Cupra Ateca με 300 ίππους (+video)

ΝΕΑ

Ανανεωμένο Cupra Ateca με 300 ίππους (+video)

ΝΕΑ

Το Cupra Ateca το Performance SUV της Seat αποκτά εξωτερικές αλλαγές στα σημεία, ιδιαίτερο στυλ και αναβαθμίσεις τεχνολογίας στο εσωτερικό του, επίσης διατηρεί τον κινητήρα των 300 ίππων.

Advertisement
Advertisement

 

Ακριβώς πριν από μια εβδομάδα, η SEAT παρουσίασε επίσημα τη νέα σειρά του Ateca, αν και ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας έλειπε. Μιλάμε για το μοντέλο επιδόσεων με το σήμα «Cupra», το οποία παρουσίασε η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ανανεωμένο Cupra Ateca υιοθετεί όλα τα νέα οπτικά χαρακτηριστικά του στυλ από το κανονικό μοντέλο, προσθέτοντας και μερικά από τα δικά της στο σχήμα του νέου  μοντέλου επίσης.

Αποκάλυψη για το ανανεωμένο SEAT Ateca (+video)

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν τους ανασχεδιασμένους προβολείς που… ευθυγραμμίζουν το Ateca με τις νεότερες εκδόσεις των: Leon και Tarraco. Επίσης η νέα «μάσκα» του Cupra Ateca είναι εμπνευσμένη από το Formentor crossover coupe και έχει έναν πιο επιθετικό μπροστινό προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, οπίσθια φώτα LED με ενδείξεις κίνησης και νέες ζάντες 19 ιντσών με τόνους χαλκού (στον χρωματισμό).

Στο εσωτερικό, το βελτιωμένο Cupra Ateca αποκτά το νέο Digital Cockpit 10,25 ιντσών, ένα αναβαθμισμένο σύστημα infotainment, που διαθέτει το νέο σύστημα «HMI» με επανατοποθετημένη οθόνη αφής 9,2 ιντσών και νέο δερμάτινο τιμόνι. Οι… χάλκινες πινελιές, τα νέα υλικά και οι επιλογές διαφορετικών σετ ταπετσαριών αποτελούν επίσης μέρος της ανανέωσης ενημέρωσης του μεσαίου μοντέλου.

Advertisement

Το Cupra Ateca διατηρεί  έναν τετρακύλινδρο τετρακύλινδρο κινητήρα TSI 2.0 λίτρων κάτω από το καπό, συνδυαζόμενος με ένα επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG και τυπικό 4Drive AWD. Οι τιμές ισχύος και ροπής παραμένουν αμετάβλητες στους 300 ίππους και στα 400 Nm, αντίστοιχα. Παρ ‘όλα αυτά, η Cupra κατάφερε να βελτιώσει την επιτάχυνση 0-100 χλμ επεμβαίνοντας στο σύστημα AWD για μεγιστοποίηση της πρόσφυσης και της απόδοσης. Ως αποτέλεσμα, το 0-100 έρχεται σε 4,9 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα παραμένει η ίδια στα 247 χλμ.

Advertisement

Όπως και πριν, το Launch Control και το Adaptive Chassis Control (DCC) είναι στάνταρ, ενώ η αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης και η απόκριση του γκαζιού έχουν «πειραχθεί» ενημερωθεί «για να δώσουν στο όχημα τη μέγιστη ευελιξία και να βελτιώσουν απόλαυση της οδήγησης». Το σύστημα εξάτμισης Akrapovič συνεχίζει να αποτελεί μέρος του πακέτου, ενώ τα αεριζόμενα φρένα Brembo 18 ιντσών διατίθενται προαιρετικά.

Δοκιμάζουμε το SEAT Ateca 1.6D DSG7

Όσον αφορά την ασφάλεια, το ανανεωμένο Cupra Ateca αποκτά νέα προηγμένα συστήματα βοήθειας οδηγού, συμπεριλαμβανομένων των Predictive Adaptive Cruise Control, Side and Exit Assist, Front Assist with Pre-Crash braking και Travel Assist.

Advertisement