Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

CUPRA Formentor: Το πρώτο υβριδικό Coupe-SUV της CUPRA

Ελλάδα 16:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CUPRA Formentor: Το πρώτο υβριδικό Coupe-SUV της CUPRA

ΝΕΑ

CUPRA Formentor: Το πρώτο υβριδικό Coupe-SUV της CUPRA

ΝΕΑ

Το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για την Cupra, έχει το όνομα από ένα ακρωτήριο στην Μαγιόρκα και διαθέτει κινητήρα εσωτερικής, με plug-in υβριδική τεχνολογία και ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

 

Με όνομα από το απόκρημνο και άγριας ομορφιάς ακρωτήριο της Μαγιόρκα, το Formentor, έχει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις. Έχει μήκος 4,450 mm, πλάτος 1,839 mm, ύψος 1,511 mm και μεταξόνιο 2,680 mm. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 450 λίτρα.Οι παραδόσεις του Formentor θα ξεκινήσουν το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν κινητήρες: TSI 2.0-λίτρων (310 ίππων) ή ενός μοντέλου PHEV με TSI 1,4 λίτρων (150 ίππων) και αργότερα έναν ηλεκτρικό κινητήρα 115 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Το Formentor διαθέτει ξεχωριστά χαρακτηριστικά όπως: LED φώτα πλήρους πλάτους πίσω και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με φινίρισμα σε χάλκινο χρώμα. Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των χρωμάτων: Urban Silver, Midnight Black, Magnetic Tech και Candy White – όλα μεταλλικά, τρία ειδικά χρώματα Grafhene Gray, Dark Camouflage και Desire Red, καθώς και δύο ματ επιλογές σε Μαύρο Ματ Ματ Tech Matte.

Advertisement

Στο εσωτερικό, υπάρχουν υλικά υψηλής ποιότητας, όπως λεπτομέρειες από σκούρο αλουμίνιο και χαλκό, καθίσματα sport σε petrol χρώμα ύφασμα η δερμάτινα μαύρα, πλήρες φωτισμό περιβάλλοντος LED, τιμόνι με επίπεδη βάση, οθόνη ψυχαγωγίας (αφής) 12 ιντσών και μία οθόνη για τα όργανα ελέγχου. Το Cupra Formentor θα διατίθεται αρχικά με δύο κινητήρες, από τους οποίους ο ένας είναι plug-in hybrid.

Η μονάδα εσωτερικής καύσης είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας TSI 2000 κ.εκ. με 4WD και επτατάχυτο DSG αυτόματο καιβώτιο, που παράγει 310 ίππους και 400 Nm ροπής. Το υβριδικό μίγμα συνδυάζει μοτέρ TSI 150 ίππων με ηλεκτρικό μοτέρ 115 ‘ιππων και μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh. Το σύστημα κίνησης eHybrid (το οποίο διαθέτει το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων με τη μονάδα εσωτερικής καύσης) προσφέρει κορυφαία ροπή 245 ίππων και ροπή στρέψης 400 Nm, με κίνηση μόνο με ηλεκτρισμό αυτονομίας 50 χλμ.

Advertisement

Το ισπανικό crossover διαθέτει επίσης το Dynamic Chassis Control (DCC), το οποίο παρακολουθεί συνεχώς την επιφάνεια του δρόμου και τον τρόπο οδήγησης, προσαρμόζοντας τη ρύθμιση στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις. Υπάρχουν επιπλέον προκαθορισμένα προγράμματα (Comfort, Sport, Cupra και Individual).

Όσον αφορά την ενσωματωμένη τεχνολογία, η οθόνη ψυχαγωγίας 12 ιντσών έρχεται με ενεργοποίηση φωνής και έλεγχο κινήσεων και είναι συμβατή με το Apple CarPlay (ασύρματο) και το Android Auto (ενσύρματο). Άλλα τεχνολογικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τις τέσσερις θύρες USB-C, μια ενσωματωμένη κάρτα SIM (eSIM), καθώς και τεχνολογίες υποστήριξης οδηγών όπως Predictive Adaptive Cruise Control, Blind Spot Detection και Exit Assist.

Advertisement