Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η ανανεωμένη BMW X7

Ελλάδα 1:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η ανανεωμένη BMW X7

ΝΕΑ

Επίσημο: Η ανανεωμένη BMW X7

ΝΕΑ

Το κορυφαίο SUV της γερμανικής εταιρίας αποκτά φρέσκο παρουσιαστικό που είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τα νέα δεδομένα. Το εσωτερικό έχει ριζικές αναβαθμίσεις στο πρότυπο της iX, ενώ οι κινητήρες έχουν αναβαθμιστεί στις πιο πρόσφατες και απαιτητικές προδιαγραφές.

Advertisement
Advertisement

Όπως ήταν προγραμματισμένο η BMW Χ7 περνά από ένα ουσιαστικό facelift με την εμπορική διαθεσιμότητα του να ξεκινά στις αγορές της Ευρώπης  από το καλοκαίρι και μετά.

Πρόκειται για το επταθέσιο SUV που αποκτά νέο ενδιαφέρον ώστε φρεσκαρισμένη να ανταγωνιστεί μετά από τρεισήμισι χρόνια κυκλοφορίας τα Audi Q8 και Mercedes GLS. Η Χ7 θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Spartanburg των ΗΠΑ.

Όπως μπορούμε να δούμε το μπροστινό μέρος έχει μια αναβαθμισμένη μάσκα (που είναι και στάνταρ φωτιζόμενη στην M60i) με τα νέα LED ημέρας να είναι πολύ λεπτά (λειτουργούν και ως φλας) και να βρίσκονται πάνω από τους βασικούς προβολείς.

Advertisement
Advertisement

Ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει επανασχεδιασθεί, όπως και ο πίσω τονίζοντας την ανανέωση του μοντέλου. Στο πίσω μέρος υπάρχουν ανάλογες facelift επεμβάσεις με τα φώτα να έχουν ένα νέο 3D φωτεινό ίχνος, ενώ μια ρίγα χρωμίου ενισχύει ακόμη περισσότερο την αίσθηση της πολυτέλειας. Για πρώτη φορά η X7, της οποίας το μήκος είναι στα 5,15 μέτρα, μπορεί να έχει προαιρετικά τροχούς 23 ιντσών.

Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα νέο κόκπιτ με το λειτουργικό να «τρέχει» στο Operating System 8.0. Ο οδηγός έχει μπροστά του ένα κυρτό πάνελ που αποτελείται από μία οθόνη 12,3’’ και μία μεγαλύτερη touch-screen στις 14,9’’. Νέας σχεδίασης είναι οι διακόπτες της κεντρικής κονσόλας και οι σλιμ αεραγωγοί, το iDrive είναι στην πιο πρόσφατη γενιά του, υπάρχει νέος επιλογέας κίνησης, νέος φωτισμός καμπίνας και νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Advertisement

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων όλες οι εκδόσεις διαθέτουν νέας γενιάς ήπια 48βολτη υβριδική υποβοήθηση (με δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης για μερικά μέτρα στις πολύ χαμηλές ταχύτητες και αναπαραγωγή τεχνητού ήχου για τους πεζούς), ενώ θα ήταν περιττό να πούμε πως είναι τετρακίνητες.

Στην κορυφή βρίσκεται η έκδοση Χ7 M60i με το νέο V8 των 4,4 λίτρων να αποδίδει 530 ίππους και 750 Nm και να χρειάζεται μόλις 4,7 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα. Όπως μπορείτε να δείτε κάνει… μπαμ, όχι μόνο για τις επιδόσεις, αλλά και για την εμφατική της εμφάνιση με το χαρακτηριστικό μπλε και με την υπογραφή του M Division.

Advertisement

Στη συνέχεια κατεβαίνουμε στα εξακύλινδρα τρίλιτρα σύνολα. Η Χ7 xDrive 40i είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση με 380 ίππους και μέγιστη ροπή στα 540 Nm. Υπάρχει και diesel έκδοση, η Χ7 xDrive40d που αποδίδει έως 352 ίππους και έως 720 Nm ροπής. Ανάμεσα στις πολλές τεχνολογίες και ανάλογα με την έκδοση υπάρχει από αερανάρτηση μέχρι ενεργητικές αντιστρεπτικές ράβδοι και ενεργητική τετραδιεύθυνση των πίσω τροχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι οι ανανεωμένες BMW X5 και X6
NHTSA: Ανάκληση αυτοκινήτων BMW
Στο «σφυρί» BMW, Mercedes, Toyota και Porsche από 300 ευρώ!